Zeleninovo jáhlové karbanátky s chia

Vynikající vegetariánské jídlo, které připravuji na sto způsobů. Záleží na tom, co mám právě doma v ledničce, či kapustu, květák, brokolici. Pěkně to zahustí chia semínka, které si vezmou veškerou tekutinu. Strouhanku přidávejte opatrně, abyste pak po vysmažení neměli příliš tuhé karbanátky. Zkuste to dát i pořádnému masožravci a uvidíte, že i on si pochutná a bude si ptát i druhý talíř. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 6.4.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Zeleninovo jáhlové karbanátky s chia

Suroviny

300 gkapusty
1/2 hrnku(o objemu 250 ml) jáhel
2 lžícechia semínek
2 ksmrkve
2 ksvejce
sůl, pepř
strouhanka dle potřeby
olej nebo sádlo nasmažení

Postup přípravy

  1. Jáhly propláchneme důkladně vroucí vodou a v osolené vodě (poměr 1:3) uvaříme doměkka cca 15 minut, necháme okapat a vychladnou v sítku.
  2. Kapustu nakrájíme nadrobno, mrkevn astouháme na slzičkovém struhadle a v osolené vodě vaříme 7 minut.
  3. Dáme do sítka, necháme okapat a vychladnout. Jáhly kapustu, mrkev a ostaní ingredience v míse promícháme, osolíme a opepříme, dle potřeby dosypeme strouhanku a pozvolna smažíme v pánvi na tuku z obou starn dozlatava.
  4. Podáváme s třeba s tzatziky, jako já. 

Můj blog: Vaření s Tomem