Zelí z červené řepy

Pokud máte rádi červenou řepu, určitě si připravte chutnou přílohu/salát k pečenému masu nebo tento salát můžete podávat jako samostatnou přílohu. Případně, pokud hubnete, považujte to za hlavní chod. Samozřejmě tehdy vynechejte cukr, ale podle mě trochu cukru neuškodí ani v dietě, vždyť nemůžete hned úplně vynechat všechno, ale postupně :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 17.10.2017
Kategorie: Přílohy, Hlavní jídla, Zavařeniny, Saláty
Zelí z červené řepy

Suroviny

5 bulvčervené řepy (cca 700 g)
2 lžičkysolamylu
50 mlvody
1 kscibule
1 lžícesádla nebo oleje
sůl, krystalový cukr a ocet podle chuti a pořeby

Postup přípravy

  1. Den předem si uvaříme řepu do měkka. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle.
  2. Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu.
  3. Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.
  4. Podáváme k pečenému vepřovému masu.

Můj blog: Vaření s Tomem