Zelí z červené řepy
Pokud máte rádi červenou řepu, určitě si připravte chutnou přílohu/salát k pečenému masu nebo tento salát můžete podávat jako samostatnou přílohu. Případně, pokud hubnete, považujte to za hlavní chod. Samozřejmě tehdy vynechejte cukr, ale podle mě trochu cukru neuškodí ani v dietě, vždyť nemůžete hned úplně vynechat všechno, ale postupně :) Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
5 bulvčervené řepy (cca 700 g)
2 lžičkysolamylu
50 mlvody
1 kscibule
1 lžícesádla nebo oleje
sůl, krystalový cukr a ocet podle chuti a pořeby
- Den předem si uvaříme řepu do měkka. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle.
- Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu.
- Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.
- Podáváme k pečenému vepřovému masu.
Můj blog: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapusta z červenej repy.
KOMENTÁŘE K RECEPTU