Zelí z červené řepy

Pokud máte rádi červenou řepu, určitě si připravte chutnou přílohu/salát k pečenému masu nebo tento salát můžete podávat jako samostatnou přílohu. Případně, pokud hubnete, považujte to za hlavní chod. Samozřejmě tehdy vynechejte cukr, ale podle mě trochu cukru neuškodí ani v dietě, vždyť nemůžete hned úplně vynechat všechno, ale postupně :) Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 17.10.2017
Kategorie: Oběd, Přílohy, Zavařeniny, Saláty
Recept Zelí z červené řepy

Suroviny

5 bulvčervené řepy (cca 700 g)
2 lžičkysolamylu
50 mlvody
1 kscibule
1 lžícesádla nebo oleje
sůl, krystalový cukr a ocet podle chuti a pořeby

Postup přípravy

  1. Den předem si uvaříme řepu do měkka. Oloupeme ji a nastrouháme na hrubo na slzičkovém struhadle.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Na tuku osmažíme na kostičky pokrájenou cibuli, přidáme nastrouhanou řepu.
  3. Podle chuti osolíme, přidáme cukr a ocet. Ve vodě rozmícháme solamyl, přidáme k řepě a necháme pár vteřin provařit.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Podáváme k pečenému vepřovému masu.

Můj blog: Vaření s Tomem