SUROVINY
SUROVINY NA 8 PORCÍ:
1 sklenicesterilovaného zelí bílé
1 ksdomácí klobása
1 lžícesádla
1 lžícehladké mouky
trochumleté červené papriky
2 stroužkyčesneku
2 ksbobkové listy
4 kscelé nové koření
4 kscelý pepř
190 grajčatového protlaku
2 hrstihouby sušené
podle chuti sůl
podle chuti pepř
trochu brambor uvařených ve slupce, podle počtu strávníků
- Do většího hrnce vložíme sterilované zelí, bobkový list, celý pepř, celé nové koření spolu s klobásou a sušené houby, které jsme umylili.
- Zalijeme vodou a vaříme do měkka, zatím si připravíme jíšku z masti a hladké mouky. Na závěr do jíšky přidáme mletou červenou sladkou papriku promícháme.
- Necháme vychladit a pak zředíme vodou, do zelí vlijeme jíšku, přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř podle chuti. Uvařenou klobásu vyjmeme z polévky, nakrájíme a opět vložíme zpět do polévky.
- Dobře promícháme ještě chvilku povaříme, dochutíme prolisovaným česnekem a podáváme s bramborami, které jsme si uvařili ve slupce. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapustová polievka s pretlakom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU