NejRecept.cz Polévky Zelňačka Zelná polévka s protlakem
Zelná polévka s protlakem
Recept Zelná polévka s protlakem
Foto: Diabambulka

Už se těšíte na tradiční poctivou zelňačku na Štědrý den? Inspirujte se tímto receptem. Je skvělý a chutný.

NejLucka NejLucka    ·   29.11.2014

Zelná polévka s protlakem

Už se těšíte na tradiční poctivou zelňačku na Štědrý den? Inspirujte se tímto receptem. Je skvělý a chutný.

Suroviny

SUROVINY NA 8 PORCÍ:

1 sklenice
sterilovaného zelí bílé
1 ks
domácí klobása
1 lžíce
sádla
1 lžíce
hladké mouky
trochu
mleté červené papriky
2 stroužky
česneku
2 ks
bobkové listy
4 ks
celé nové koření
4 ks
celý pepř
190 g
rajčatového protlaku
2 hrsti
houby sušené
podle chuti sůl
podle chuti pepř
trochu brambor uvařených ve slupce, podle počtu strávníků
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do většího hrnce vložíme sterilované zelí, bobkový list, celý pepř, celé nové koření spolu s klobásou a sušené houby, které jsme umylili.
  2. Zalijeme vodou a vaříme do měkka, zatím si připravíme jíšku z masti a hladké mouky. Na závěr do jíšky přidáme mletou červenou sladkou papriku promícháme.
  3. Necháme vychladit a pak zředíme vodou, do zelí vlijeme jíšku, přidáme rajčatový protlak, sůl a pepř podle chuti. Uvařenou klobásu vyjmeme z polévky, nakrájíme a opět vložíme zpět do polévky.
  4. Dobře promícháme ještě chvilku povaříme, dochutíme prolisovaným česnekem a podáváme s bramborami, které jsme si uvařili ve slupce. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář