Zelňačka bez zahušťování
Výborná polévka z uzených žeber, kysaného zelí bez použití mouky na zahuštění. Dobrou chuť!
Přidal: NejLucka, 3.6.2015
Kategorie: Zelňačka, Polévky, Nejlepší polévky
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1000 guzených žeber
300 gkysaného zelí
3 ksbobkové listy
5 kuličeknového koření
3 stroužkyčesneku
4 většíbrambory
sůl
pepř
podle potřeby ocet a cukr
kelímek sladké smetany
kelímek zakysané smetany
- Žebra spolu s kořením a celým oloupaným česnekem uvaříme doměkka. Vývar scedíme, maso obereme a překrájíme.
- Do uzeného vývaru dáme na kostičky pokrájené brambory, osolíme dle chuti. Po cca 5 minutách přidáme překrájené /event. propláchnuté/ zelí a vaříme cca 12 minut.
- Přidáme obě smetany. Dle chuti přidáme ocet, cukr, event. sůl a taky pepř. Nakonec přidáme obrané maso a prohřejeme. Dobrou chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Kapustnica bez zahusťovania.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kapuśniak bez zasmażki.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Sauerkrautsuppe ohne Andicken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Tejfölös-tejszínes káposztaleves.
KOMENTÁŘE K RECEPTU