Zelňačka podle Adddy

Někdo do poctivé zelňačky nedává brambory, ale já si to bez brambor neumím představit. Dodají tu správnou chuť. Ano a ještě i klobáska, bez ní by to také nebylo ono. Připravuji ji i na štědrý den, ale ještě s houbami a s jinými dobrotami. Autor: Adddy

Přidal:, 5.12.2016
Kategorie: Polévky
Zelňačka podle Adddy

Suroviny

3-4 ksvětší syrové brambory
pytlíkkysaného zelí
sůl
mletá paprika
hladká mouka na jíšku
máslo na jíšku
papriková klobása

Postup přípravy

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, dáme vařit do osolené vody.
  2. V druhém hrnci si uvaříme pokrájené zelí do měkka.
  3. Když je vše měkké, slijeme to dohromady, přisypeme mletou papriku a klobásu nakrájenou na kolečka.
  4. Připravíme si jíšku z hladké mouky a másla a vmícháme do polévky. Dobrou chuť!