Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK

Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK. V bábovkové formě a zapečené v troubě.

Přidal:, 11.1.2016
Kategorie: Oběd
Recept Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK

Suroviny

700 gmleté maso
125 gnasekaná slanina
100 grýže
100 mlvlažná voda
1 lžíceolej
2 bal.rajčatový protlak
tuk na vymazání formy
1 lžícerajčatový protlak
30 mlvoda
hlávka zelí
pepř, sůl

Postup přípravy

  1. Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  2. Necháme vychladnout a překrojíme je na polovinu.
  3. Maso, slaninu, rýži smícháme v misce, přidáme 100 ml vody, sůl, pepř, lžíci oleje a rajčatový protlak.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem. Po okrajích poklademe listy zelí, nezapomeneme ani na vnitřní díru.
  5. Navrstvíme směs masa, rýže a slaniny. Listy zakryjeme porvch masa, zalejeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžíci protlaku a vložíme formu do trouby. Teplotu stáhneme na 190 stupňů a pečeme nejdříve zakryté alobalem cca 20 minut a poté alobal stáhneme a pečeme do zlata.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Upečenou "bábovku" přetočíme na talíř a můžeme podávat.

Zdroj: Receptiizmojebiljeznice