NejRecept.cz Část dne Oběd Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK
Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK
Recept Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.1.2016

Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK

Zelné listy plněné mletým masem TROCHU JINAK. V bábovkové formě a zapečené v troubě.

Suroviny
700 g
mleté maso
125 g
nasekaná slanina
100 g
rýže
100 ml
vlažná voda
1 lžíce
olej
2 bal.
rajčatový protlak
tuk na vymazání formy
1 lžíce
rajčatový protlak
30 ml
voda
hlávka zelí
pepř, sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hlávku zelí dáme vařit do osolené vody ve velkém hrnci. Košťál vyřízneme, aby se lépe oddělovaly jednotlivé listy.
  2. Necháme vychladnout a překrojíme je na polovinu.
  3. Maso, slaninu, rýži smícháme v misce, přidáme 100 ml vody, sůl, pepř, lžíci oleje a rajčatový protlak.
  4. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů a připravíme si formu na bábovku, kterou vymažeme tukem. Po okrajích poklademe listy zelí, nezapomeneme ani na vnitřní díru.
  5. Navrstvíme směs masa, rýže a slaniny. Listy zakryjeme porvch masa, zalejeme vodou, ve které jsme rozmíchali lžíci protlaku a vložíme formu do trouby. Teplotu stáhneme na 190 stupňů a pečeme nejdříve zakryté alobalem cca 20 minut a poté alobal stáhneme a pečeme do zlata.
  6. Upečenou "bábovku" přetočíme na talíř a můžeme podávat.

Zdroj: Receptiizmojebiljeznice

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář