Zelnice s klobásou podle Lacusin

Zelnice s klobásou. My ji podáváme s čerstvým křupavým chlebem. Autor: Lacusin

Přidal:, 17.2.2016
Kategorie: Zelňačka, Polévky
Recept Zelnice s klobásou podle Lacusin

Suroviny

0,5 kgkysaného bílého zelí
0,5 kgbrambor
1 kscibule
2 lžícehladké mouky
2 ksklobásy
mletá sladká paprika
sůl, cukr, pepř dle chuti

Postup přípravy

  1. Zvlášť si uvaříme zelí a zvlášť brambory, které osolíme.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Na lžíci sádla si osmahneme cibulku, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji studenou vodou, přivedeme k varu a 10 minut povaříme. Pak přidáme vařené zelí i brambory.
  3. Ochutíme sladkou paprikou, solí, cukrem, pepřem dle chuti.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  4. Klobásu nakrájíme na kolečka či kostičky, osmahneme nasucho na pánvi a přidáme do polévky. Můžeme přiostřit špetkou chili.
  5. Podáváme s čerstvým chlebem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce