Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP

Recept Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Sladké hlavní jídlo, kterému neodoláte. Ať už máte doma starší chléb, rohlíky nebo klasickou vánočku, víte si připravit toto chutné sladké hlavní jídlo.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Budeme potřebovat

starší chléb, rohlíky nebo vánočku
1/2 lmléko
4 ksžloutky
4 ksbílky
2 lžícemoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
4 ksjablko
mák, skořice, kr. cukr podle chuti
máslo na vymazání formy

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Připravíme si formu na pečení o rozměru 20 x 30 cm. Dno vymažeme máslem.
  2. Mléko, žloutky, moučkový cukr a vanilkový cukr důkladně v misce vidličkou rozšleháme. Vánočku nebo rohlíky nakrájíme na plátky a namočíme je do rozšlehaných vajíček.
  3. Namočenou vánočku nebo rohlíky poklademe na dno formy, navrstvíme nastrouhaná jablka, které jsme ochutili vanilkovým cukrem a skořicí, navrstvíme mák (můžete použít i jinou nádivku, například tvaroh, mleté vlašské oříšky), znovu poklademe plátky pečiva, které jsme namočili do rozšlehaných vajíček. Pokud se vám vajíčková hmota zvýšily, můžete ještě vrch polít. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby při teplotě 170 - 180 stupňů po dobu 35 minut.
  4. Když uplyne 35 minut, na vrch navrstvíme vyšlehaný sníh z bílků a dáme zapéct (cca na 8-10 minut - dokud sníh nezhnědne). Vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a podáváme. Dobrou chuť!

Zdroj: Coolinarika

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit