Žemlovka z VÁNOČKY s jablky a mákem FOTOPOSTUP

Přidal: NejLucka, 19.10.2015
Kategorie: Sladká jídla, Žemlovka, Dezerty, Oběd, Část dne, Podle ovoce, Jablka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Sladké hlavní jídlo, kterému neodoláte. Ať už máte doma starší chléb, rohlíky nebo klasickou vánočku, víte si připravit toto chutné sladké hlavní jídlo.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 19.10.2015
Kategorie: Sladká jídla, Žemlovka, Dezerty, Oběd, Část dne, Podle ovoce, Jablka
SUROVINY
Budeme potřebovat
starší chléb, rohlíky nebo vánočku
1/2 lmléko
4 ksžloutky
4 ksbílky
2 lžícemoučkový cukr
1 bal.vanilkový cukr
4 ksjablko
mák, skořice, kr. cukr podle chuti
máslo na vymazání formy
- Připravíme si formu na pečení o rozměru 20 x 30 cm. Dno vymažeme máslem.
- Namočenou vánočku nebo rohlíky poklademe na dno formy, navrstvíme nastrouhaná jablka, které jsme ochutili vanilkovým cukrem a skořicí, navrstvíme mák (můžete použít i jinou nádivku, například tvaroh, mleté vlašské oříšky), znovu poklademe plátky pečiva, které jsme namočili do rozšlehaných vajíček. Pokud se vám vajíčková hmota zvýšily, můžete ještě vrch polít. Přikryjeme alobalem a dáme zapéct do trouby při teplotě 170 - 180 stupňů po dobu 35 minut.
Zdroj: Coolinarika
KOMENTÁŘE K RECEPTU