Žemlovka s jablky a rozinkami a bílkovou peřinkou

Přidal: Lacusin, 7.11.2016
Kategorie: Žemlovka, Sladká jídla, Oběd, Část dne, Jablka, Podle ovoce
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Nebíčko v tlamičce pro ty, kteří milují sladká hlavní jídla. Vánočka s chutí vanilky, rozinek a na vrchu bohatá bílková peřinka. Určitě vyzkoušejte připravit, je to fantastická dobrota. Autor: Lacusin
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Lacusin, 7.11.2016
Kategorie: Žemlovka, Sladká jídla, Oběd, Část dne, Jablka, Podle ovoce
SUROVINY
1 ksvánočka
6 ksjablko
2 PLkr. cukr
6 PLmeruňková marmeláda
100 grozinky
Vanilkový krém:
300 mlmléka
3 ksžloutky
2 PLkr. cukr
1 lžičkuvanilková esence
Pěna:
3 ksbílky
1 PLkr. cukr
1 PLmeruňková marmeláda
- Připravíme si kulatou formu na pečení o průměru 24 cm. Dno vyložíme pečícím papírem a troubu předehřejte na 180 stupňů.
- Jablka oloupeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na tenké plátky.
- Pečeme cca 20-25 minut. Zatímco se žemlovka peče, připravíme bílkovou pěnu.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Žemľovka s jablkami a hrozienkami a bielkovou perinkou.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Pudding chlebowy z jabłkami i rodzinkami oraz białą pierzynką.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Scheiterhaufen mit Äpfeln, Rosinen und Schneehaube an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Almás-mazsolás zsemlefelfújt, avagy a cseh žemlovka.
KOMENTÁŘE K RECEPTU