Žemlovka z vánočky

Přidal: rebeka, 24.4.2016
Kategorie: Sladká jídla, Žemlovka, Dezerty, Oběd, Chuťovky, Část dne, Podle ovoce, Jablka
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Vánočka se skvěle hodí místo rohlíků na přípravu žemlovky. Žemlovka z vánočky je bombastická. Autor: Naďa I. (Rebeka)
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: rebeka, 24.4.2016
Kategorie: Sladká jídla, Žemlovka, Dezerty, Oběd, Chuťovky, Část dne, Podle ovoce, Jablka
SUROVINY
1 ksvánočka (300 g)
250 gtvarohu
6 ksstředně velkých jablek
80 gmásla
250 mlmléka
2 ksvejce
2 bal.vanilkové cukry s rumovou příchutí (Vitana)
2 lžičkymleté skořice
2 lžícecitronové šťávy
2 lžičkynajemno strouhané citronové kůry
hrstrozinek
hrstoloupaných a posekaných mandliek
- Pekáček vymažeme trochou másla. Vánočku nakrájíme na plátky. V mléce rozmícháme žloutky a z bílků se špetičkou soli vyšleháme pevný sníh.
- Jablka oloupeme, vykrojíme jadřince a nakrouháme na tenké plátky. Zakápneme citronovou šťávou, aby nám jablka nezhnědla. Tvaroh osladíme rumovým cukrem, přidáme citronovou kůru a vmícháme bílkový sníh. Do vymazaného pekáčku vyskládáme plátky vánočky a pokropíme polovinou žloutkového mléka. Přidáme ochucený tvaroh, na který pohážeme rozinky. Přidáme nakrouhaná jablka, dle chuti osladíme krupicovým nebo vanilkový cukrem, zasypeme skořicí a mandlemi.
- Nahoru dáme zbytek vánočkových plátků a zalejeme zbytkem mléka. Poklademe plátky másla.
- Pečeme v troubě na 180 st. cca 20 až 30 minut. Na talířích pocukrujeme nebo zakápneme javorovým sirupem.
Autor: Naďa I. (Rebeka)
KOMENTÁŘE K RECEPTU