NejRecept.cz Sváteční pečení Vánoce Žloutkové řezy
Žloutkové řezy
Recept Žloutkové řezy
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Diabambulka

Tak bez tohoto koláčku, který neodolatelně voní, super chutná a rychle mizí ze stolů si neumíme Vánoce ani představit. Jeho samotná příprava je velmi jednoduchá. Mňamka!

NejLucka NejLucka    ·   1.12.2014

Žloutkové řezy

Tak bez tohoto koláčku, který neodolatelně voní, super chutná a rychle mizí ze stolů si neumíme Vánoce ani představit. Jeho samotná příprava je velmi jednoduchá. Mňamka!

Sdílet na Facebooku
Suroviny

SUROVINY NA 48 PORCÍ:

250 g
moučkový cukr
250 g
Hera
160 g
hladká mouka
250 g
mleté vlašské ořechy
5 ks
bílek
5 ks
žloutek
1 ks
vanilkový cukr
200 g
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Z 5 ks bílků vyšleháme tuhý sníh. Heru (250 g) vymícháme s moučkovým cukrem (250 g), přidáme mleté ořechy (250 g) a mouku (160 g). Postupně přidáme vyšlehaný sníh z bílků a vše dobře promícháme. Těsto dáme na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo na plech dáme papír na pečení.
  2. Pečeme 15 minut při teplotě 200 stupňů.
  3. Žloutková poleva: Žloutky spolu s práškovým a vanilkovým cukrem vyšleháme nad párou na žloutkovou polevu. Polevu rozetřeme ještě na horký koláč a necháme ztuhnout. Dobrou chuť!

Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Diabambulka

Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář