ZMUCHLANCI s jablkem a skořicí

ZMUCHLANCI. Autor: Tericookie

Přidal:, 31.10.2015
Kategorie: Moučníky, Chuťovky, 15 minutovky
Recept ZMUCHLANCI s jablkem a skořicí

Suroviny

Na zmuchlance je potřeba:
listové těsto
jablka
skořicový cukr
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy

  1. Jablka zbavíme šlupky a jádřinců a nakrajíme na čtvrtky.Tip: 33 receptů na slané a sladké rolády, které si můžete připravit na Vánoce nebo Velikonoce
  2. Listové těsto rozvalíme a nakrájíme na čtverečky, do nichž posadíme vždy čtvrtku jablka. Listové těsto zabalíme a dáme na plech vystlaný pečicím papírem.
  3. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme skořicovým cukrem a pečeme dozlatova při teplotě 200°C.Tip: Sbírka 12 nejlepších punčových zákusků, které můžete připravit na Velikonoce
  4. Nakonec pocukrujeme moučkovým cukrem a nejlépe ještě teplé podáváme. DOBROU CHUŤ

* TIP.: Místo jablek lze použít například marmeládu/nutellu, ale pozor, aby to nevytelko. :-)