Řepánky jsou přesně tím jídlem, které vařily naše babičky či maminky, ale já jsem ho neznala. Přicházela jsem však o mnoho, protože jde o skvělou dobrotu. Vyžádal si je sice manžel, ale pochutnali jsme si na nich úplně všichni. Autor: Helča Kočovská
Řepánky jsou přesně tím jídlem, které vařily naše babičky či maminky, ale já jsem ho neznala. Přicházela jsem však o mnoho, protože jde o skvělou dobrotu. Vyžádal si je sice manžel, ale pochutnali jsme si na nich úplně všichni. Autor: Helča Kočovská
Řepánky jsou buchtičky plněné mákem. Jde o jeden ze staročeských receptů, které se v minulosti připravovaly pravidelně. V současnosti je však zná jen velmi málo lidí. Je to škoda, protože jde o perfektní sladký oběd či večeři.
Hotové buchtičky po upečení potřeme máslem smíchaným s rumem, aby byly měkké a chutné. Před podáváním je můžete posypat také moučkovým cukrem, ale není to nutné. Náplň by měla být dostatečně sladká.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě