Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Přidal: NejLucka, 29.7.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Znojemská pečeně podle Kluků v akci. Podáváme s rýží nebo knedlíkem....
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: NejLucka, 29.7.2015
Kategorie: Hovězí maso, Maso, Oběd, Část dne
SUROVINY
Budeme potřebovat:
600 ghovězí zadní
150 guzený špek
kouseksádlo
1-2 kscibule
2 lžícehladká mouka
4 kskyselá okurka
2 lžičkyplnotučná hořčice
špetkasůl
špetkapepř
600 mlhovězí vývar nebo voda
- Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda.
- Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme mouku a vymícháme tmavší jíšku. Přidáme hořčici a zalijeme vývarem nebo vodou. Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka. Já v této fázi uvrhla vše do útrob pomalého hrnce.
- V rendlíku si osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce zarestujeme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špíčkem a okurkou. Necháme krátce provařit. Dochutíme dle potřeby solí. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová
Zdroj: Vaření s Tomem
KOMENTÁŘE K RECEPTU