Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Recept Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Přidal: , 29.7.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Znojemská pečeně podle Kluků v akci. Podáváme s rýží nebo knedlíkem....

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 29.7.2015

Kategorie: Hovězí, Maso, Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

600 ghovězí zadní
150 guzený špek
kouseksádlo
1-2 kscibule
2 lžícehladká mouka
4 kskyselá okurka
2 lžičkyplnotučná hořčice
špetkasůl
špetkapepř
600 mlhovězí vývar nebo voda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda.
  2. Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda. Přidáme mouku a vymícháme tmavší jíšku. Přidáme hořčici a zalijeme vývarem nebo vodou. Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka. Já v této fázi uvrhla vše do útrob pomalého hrnce.
  3. V rendlíku si osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce zarestujeme. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špíčkem a okurkou. Necháme krátce provařit. Dochutíme dle potřeby solí. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.

Děkujeme za povolení ke sdílení receptu od skvělé
kuchařky - Naďa Indruchová

Zdroj: Vaření s Tomem

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit