NejRecept.cz Maso Hovězí maso Zpomalený španělský ptáček s jasmínovou rýží
Zpomalený španělský ptáček s jasmínovou rýží
Recept Zpomalený španělský ptáček s jasmínovou rýží
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   13.9.2018

Zpomalený španělský ptáček s jasmínovou rýží

Venku je opravdu, ale opravdu ošklivě. A doma? Klukům to hloupé počasí asi vlezlo na mozek, takže je u nás od rána "veselo". Nejradši bych se v té mé kuchyňce zavřela a nevystrčila paty, ale jaksi mi tu chybí dveře, takže se snažím oba dva totálně ignorovat a pouze jim asi tak jednou za dvě hoďky něčím zacpat pusy... Autor: Danka

40 min
Čas přípravy
240 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
4 velké plátky
hovězího masa
2 ks
vařená vejce
1 ks
malá libová klobása
4 klínky
cibule
2 ks
velké sterilované okurky
8 plátků
anglické slaniny
plnotučná hořčice
sůl, mletý černý pepř
sádlo
sojová omáčka
kostka Masoxu
4 lžíce hladké mouky
voda
Postup receptu
Vytisknout
  1. Hovězí plátky důkladně rozklepat (pomůže potravinová folie), osolit, opepřit, potřít plnotučnou hořčicí a poklást plátky anglické slaniny, polovinou vařeného vejce a sterilované okurky, klínkem cibule a špalíčkem uzeniny.
  2. Zavinout, utáhnout a pevně převázat provázkem nebo nití. Zprudka orestovat na sádle a naskládat do "pomaláčku", výpek zastříknout trochou sojové omáčky a zalít vodou, pěkně ode dna promíchat a vlít na ptáčky (tekutiny by mělo být tolik, aby bylo maso téměř potopené).
  3. Přidat kostku Masoxu, hrnec uzavřít a nechat vařit na vyšší stupeň asi 4 hodinky. 
  4. Poté maso vyjmout. Do hrnečku si odebrat část tekutiny a nechat ji vychladnout, pak přisypat hladkou mouku a rozkvedlat.
  5. Šťávu v hrnci touto "záklechtkou" zahustit a nechat provařit, případně dochutit solí a mletým pepřem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář