Domácí paštiky jsou skvělou volbou, pokud přemýšlíte, co nabídnout návštěvě těsně před nebo během vánočních svátků. Můžete z nich připravit malé jednohubky, které se dobře jedí, nebo je jen namažte na křupavý chléb a podávejte s čerstvou zeleninou.
Domácí paštiky jsou skvělou volbou, pokud přemýšlíte, co nabídnout návštěvě těsně před nebo během vánočních svátků. Můžete z nich připravit malé jednohubky, které se dobře jedí, nebo je jen namažte na křupavý chléb a podávejte s čerstvou zeleninou.
Příprava domácích paštik sice není tak rychlá jako příprava různých pomazánek, to ale neznamená, že ji nezvládnete. Právě naopak. Stačí vám jen dobrý a osvědčený recept, se kterým se vám vše vždy podaří. Výsledná paštika je skvělá na jednohubky, které během Vánoc naservírujete své rodině a dalším hostům. Nebo si ji vychutnejte na čerstvém pečivu k snídani či svačině.
1. Játrová paštika od Nadi
Domácí paštika je domácí paštika. Kuřecí játra, šalotka, česnek, máslo, sádlo, ...
2. Pomazánka z pečeného vepřového masa
Tradiční pomazánky - vajíčková, tvarohová, tuňáková jsou klasikou v každé kuchyni. Připravte si náterku z pečeného vepřového masa. Mňam!
3. Křenová pomazánka s uzeným masem
Rychlá, jednoduchá a vynikajíci. Dobrou chuť!
4. Špičková domácí paštika na cesty
Pokud se chystáte na letní rodinný výlet a chcete sbalit nějaké chutné dobroty pro nouzový případ hladu, určitě nepřehlédněte tento recept na chutnou domácí paštiku. Autor: Triniti
5. Rychlá domácí játrovka a chléb bez hnětení
Tak přiznám se, že dnes se mi extrémně nechtělo jít do obchodu a tak jsem si vymyslela domácí chlebíček a domácí rychlou paštiku. No na konci jsem si řekla, že asi jsem raději mohla vytáhnout svou osobu do obchodu, měla bych to mnohem rychleji, než když jsem začala sypat suroviny na chleba do misky. Ale tak přece domácí chlebíček je domácí a ta paštika ...... hmmmmm .. škoda, že už nezůstalo nic :) Autor: Danka
6. Domácí vepřovka (Rillettes de Connerré)
Nebojte se vyzkoušet i takovou dobrotu. Já jsem se nejprve bála, ale po vyzkoušení jsem skonstatovala, že je to opravdu jednoduché a zvládnete to určitě i vy. Tak dobré, tak chutné, to z obchodu nebude :). Je pravdou, že nejlepší to je připravovat z domácích surovin (někdy se zabíjelo u babičky a dědečka a dostupnost těchto surovin jako je surové sádlo a vepřové kosti, či kůže byla na výbornou), ale tak já jsem to kupovala a výsledek stál i tak určitě zato. Autor: Dulinka
7. Domácí paštika z kuřecích jater
Domácí pochoutka. Podáváme s čerstvým pečivem. Autor: Simonka
8. Fantastická domácí máslová paštika z kuřecích jater
Poprvé jsem vyzkoušela domácí paštiku. Byla tak chutná, jen škoda, že jsem ji udělala z poloviční dávky. Už nezůstalo ani trošku, dokonce ještě i nádobu jsem prstem pořádně vyčistila. S křupavým chlebem ke snídani nebo k večeři to je nebíčko v tlamičce. Dělala jsem i brusinkové želé. Mně velmi chutná například i se šampaňským, s tím udělám příště. Autor: Naďa I. (Rebeka)
9. Pomazánka z pečeného masa
Vajíčková, celerová, tvarohová, brynzová nebo škvarková. To jsou tradiční pomazánky, které dělávám velmi často a teď přišla na řadu tato pomazánka z pečeného masa. Pečené maso dělávám také domácí, už jsem přidávala i recept, takže si ho určitě zkuste připravit i vy. Do této pomazánky přidávám i vajíčka uvařená natvrdo a dijonskou hořčici. Autor: Naďa I. (Rebeka)
10. Paštika z kuřecích jater s jablky
Přemýšlela jsem, co na snídani. Máslo, pomazánkové máslo, vajíčková pomazánka je u nás doma taková klasika, po čem sáhneme, abychom natřeli čerstvé pečivo, ale chtělo to něco nového, co lahodí naší chuti. Manžel je masový, já spíše zeleninová, ale po této chutné domácí paštice jsem se oblizovala až za ušima :) Víte, co jíte, z čehož je paštika připravena, bez žádných přidaných éček, bez žádných konzervantů a čerstvým máslem nahoře. Autor: Lacusin
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě