NejRecept.cz Maso Kuřecí maso 12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd
12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd
12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   11.11.2017

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd

Určitě znáte ten pocit, když v sobotu přemýšlíte, jaký chutný nedělní oběd připravíte. Vyřešili jsme to za vás a sesbírali jsme pro vás 12 skvělých receptů, které jsou ideální na neděli.

Sdílet na Facebooku

1.

Kuře na másle a bramborová kaše

Budeme potřebovat:
 2 ks chlazené kuřecí čtvrtky, 100 g másla, koření Zlaté kuře (nebo jiné, vámi oblíbené na drůbež), voda na podlévání
Na bramborovou kaši: 700 g brambor, 2 lžičky soli, 100 ml 12% smetany, 200 ml mléka, 50 g másla

Postup: Kuře nakořeníme a vložíme do pekáčku, přidáme polovinu uvedeného množství másla, podlejeme trochou vodu a přiklopené dáme péci do trouby na 200 st. Pečeme cca 50 minut. Poté odklopíme a necháme dopéct na barvu. Přidáme zbytek másla a troubu vypneme. Během pečení doléváme vodu dle potřeby a kuře poléváme výpekem. Vody nedávejte příliš mnoho. Chceme máslový, ne vodový výpek. Brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Přidáme máslo a šťouchadlem rozmačkáme. Po částech (pořád máme brambory na nejmírnějším plameni) přidádáme horkou smetanu s mlékem a ručním šlehačem vyšleháme dohladka. Mléka a smetany přidáme podle toho, jak máme rádi kaši.. hustou nebo řidší.

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd, krok 1
Zdroj: NejRecept.cz 


2.

Kuřecí placičky v sýrovém těstíčku

Budeme potřebovat: 500 g kuřecího masa (prsa nebo klidně i vykostěná stehýnka bez kůže), 200 g eidamu, 2 ks jarní cibulky, 2 ks vejce, 2 lžíce majonézy, 2 lžíce solamylu, sůl, pepř paprika

Postup: Nejdříve si dáme práci a kuřecí maso nakrájíme na co nejmenší kousíčky. Maso smícháme se strouhaným sýrem, přidáme nakrájené jarní cibulky, vejce, Solamyl, majonézu, sůl a koření. Směs dobře promícháme a dáme odležet asi na 30 minut do chladu. Pak ze směsi lžící odebíráme hromádky, vkládáme do rozpáleného tuku. Trochu je lžící připlácneme. Smažíme zvolna z obou stran dozlatova. Po usmažení necháme přebytečný tuk vsáknout do papírového ubrousku.

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd, krok 2
Zdroj: NejRecept.cz


3.

Kuřecí masíčko na čínský způsob podávané s rýží

Budeme potřebovat: 400 g kuřecí prsa, 1 ks cibule, 1/2 ks větší červené papriky, 20 g arašídů - kdo má rád, 2 ks žloutky, 1 ks pórek, hrst sušených nebo čerstvých hub, 1/2 ks čínského zelí nakrájeného na nudličky, 1 lžíce solamylu, granulovaný česnek, pepř, sůl, mletá paprika, 5 lžic sojové omáčky, 2 lžíce worcestrové omáčky, 1 dcl olej

Postup: Nejprve nasypeme do střední mísy solamyl, trochu pepře a granulovaného česneku, pak přidáme 1 pol. lžíci vody (ne víc) a vytvoříme kašičku, do které ještě vmícháme dva žloutky. Poté nakrájíme kuřecí prsa na nudličky a vložíme do mísy a necháme asi 5 min. uležet. Rozpálíme co nejvíce všechen olej na wok pánvi a pak vložíme maso a smažíme asi 8 minut, ale první 3 min. neustále mícháme, aby se maso neslepilo. Poté maso vyndáme do mísy a dáme stranou. Větší půlku oleje odebereme a na zbytku osmahneme na drobné nudličky nakrájenou cibuli, nakrájený pórek, červenou papriku, houby, přidáme trochu mleté papriky, granulovaného česneku, (arašídy) a přilijeme asi 1 dcl. vody a pod poklicí dusíme asi 10 min. Na úplný konec přidáme maso, sojovou a worcestrovou omáčku, podle chuti dosolíme, čínské zelí (dáváme ke konci, aby bylo křupavé), lehce prohřejeme a odstavíme z ohně. Servírujeme s vařenou rýží.

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd, krok 3
Zdroj: NejRecept.cz


4.

Kuřecí prsa na žampionech s rýží

Budeme potřebovat: 500 g kuřecí prsa, 1 ks velká cibule, 100 g čerstvé žampiony, sůl, pepř, červená paprika, trochu solamylu na zahuštění, olej
Příloha: rýže, kukuřice, petrželka

Postup: Prsa omyjeme a nakrájíme na nudličky. Na rozpáleném oleji osmahneme cibuli do zlata, přidáme nakrájené žampiony. Když máme orestované, přidáme na nudličky nakrájené kuřecí prsa, osolíme, opepříme a posypeme červenou mletou paprikou. Zprudka opečeme a podlijeme vodou. Dusíme do měkka. Po podušení omáčku zahustíme solamylem. Přidáváme tolik jako hustou omáčku chceme mít. Rýži uvaříme klasickým způsobem a po uvaření přimícháme kukuřici. Na talíři ozdobíme petrželkou. Nezapomeňte na zeleninku.

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd, krok 4
Zdroj: NejRecept.cz


5.

Pikantní kuřecí masíčko s houbami

Budeme potřebovat: 400 g kuřecí prsa, 300 g žampiony, 1 ks cibule, 3 lžíce hořčice, 8 lžic kečup, 1 kostka kuřecí bujón, 1 ks chilli paprička, 100 ml mléko, 400 ml smetana, 2 lžíce olej, kousek máslo, sůl a pepř

Postup: Kuřecí maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme a na rozpáleném oleji orestujeme do zlata. Kuřecí masíčko vybereme, na pánev dáme kousek másla, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a krátce restujeme. Přidáme houby, kostku bujónu a podlijeme trochou vody. Necháme bujón rozpustit, přidáme na drobno nakrájenou nebo nastrouhanou chilli papričku, kečup, hořčici a jemně osolíme. Vaříme, dokud se vše nespojí a nakonec zahustíme smetanou, do které jsme přidali mléko. Zredukujeme a přidáme maso. Podáváme s rýží.

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd, krok 5
Zdroj: NejRecept.cz


6.

Kuřecí kousky v krémově hořčičné omáčce

Budeme potřebovat: 300 g kuřecí prsa, 1 ks cibule, 1 ks mrkev, 3 lžíce zakysaná smetana, 2 lžíce dijonská hořčice, 2 lžíce obyčejná hořčice, 2 lžíce hladká mouka, 1 šálek horká voda, sůl, pepř rostlinný olej
Marináda na maso: 1-2 lžíce kari koření, 1/2 lžičky sůl, 2 lžíce sójová omáčka, pepř

Postup: Kuřecí maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. Přidáme všechny suroviny, které potřebujeme na marinádu a necháme 2 hodiny odležet v chladničce. Takto můžete maso marinovat i celou noc. Cibuli nakrájíme na drobno a na rozpáleném oleji na pánvi osmažíme do zlata. Přidáme na hrubém struhadle nastrouhanou mrkev, maso a orestujeme na mírném ohni. Posypeme lžící hladké mouky a krátce restujeme. Pak maso zalijeme horkou vodou, přidáme sůl a pepř podle chuti. Podusíme a nakonec přidáme zakysanou smetanu smíchanou s lžíci mouku, hořčici a vše spolu vaříme ještě 1 minutu, aby se omáčka zredukovala. Jako přílohu můžete podávat rýži nebo klasickou bramborovou kaši.

12 skvělých receptů, díky kterým už budete vědět co navařit na nedělní oběd, krok 6
Zdroj: NejRecept.cz 

Pokračování na následující straně

12
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář