12 skvělých receptů na bramborovou přílohu k hlavnímu jídlu

12 skvělých receptů na bramborovou přílohu k hlavnímu jídlu
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Bramborová hlavní jídla jsou velmi oblíbená, ať už jde o tradiční bramborové placky, pirohy, plněné brambory, pečené nebo smažené krokety, ... Pokud nevíte, co byste připravili jako přílohu k hlavnímu jídlu, nechte se inspirovat těmito recepty. Určitě si vyberete.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

1. Brambory, které válcují internet - křupavé jednohubky

Mini brambůrky, které se hodí na oslavy, párty nebo jako hlavní jídlo nebo i jako příloha k hlavnímu jídlu. Brambory jsou křupavé a chuťově výborné. Celý trik spočívá v tom, že se pečou v předpřipravené směsi sýru, česneku, koření a soli. Tato směs docílí to, že jsou brambory krásně křupavé.

Recept najdete ZDE

2. Bramborové krokety plněné sýrem

U nás doma je tato příloha velmi oblíbená. Dělávám ji často, ale někdy, řeknu vám pravdu, mi to už vůbec nejde - jak se říká - dolů krkem. Ale co neudělám pro mých nejbližších.

Recept najdete ZDE

3. Zapečené brambory s cuketou a rajčetem

Vynikající příloha k hlavnímu jídlu. Jelikož svokrovci už mají úrodu v zahradě, musela jsem vyzkoušet takovou přílohu ke kuřecímu masu. Střídavě jsem ukládala na tenko nakrájené brambory, cuketu, rajče a dala jsem to zapéct do trouby. Bylo to opravdu nebíčko v tlamičce. Cukete se letos daří, tedy alespoň v zahradě mých známých. Máme žlutou, zelenou, tygrovanou cuketu a hodně paprik. Mým prvním plánem bylo přidat i papriku, ale už jsem nechtěla narušit ten krásný dizajn, který mi vznikl.

Recept najdete ZDE

4. Krokety z bramborové kaše

Z předešlého oběda zůstala bramborová kaše a nechtěla jsem ji vyhodit. Někdy připravuji z takové kaše lokše podle receptu od babičky, ale tentokrát jsem zvolila jiný recept. Krokety jsou vynikající příloha k masu nebo k smaženému květáku. Vyzkoušejte je připravit s hrubou moukou, jsou šťavnaté a křupavé. Sice se smaží, ale nebojte se toho. Nejsou vůbec mastné, stačí je po vysmažení uložit na papírový ubrousek. Ten stáhne veškerý přebytečný olej a krokety jsou méně mastné.

Recept najdete ZDE

5. Bramborové mušle - fantastická netradiční příloha

Pokud vás omrzely klasické přílohy, jako bramborová kaše, dušená rýže nebo hranolky, zkuste připravit bramborové mušle. Jsou velmi chutné a pokud místo oleje použijete máslo, budou ještě lepší. Brambory stačí překrojit na polovinu, následně nakrájet menší zářezy, do kterých střídavě pokladete rajčata a šunku, celé osolíte a okořeníte kořením, které máte rádi a máte chutnou přílohu hotovou.

Recept najdete ZDE

 

6. Pečené brambory plněné brynzou a máslem

Výborné. Pečené brambory plněné brynzou a máslem.

Recept najdete ZDE 

7. Steakové hranolky s hořčicí

Luxusní chuť! I vy máte raději brambory jako rýži? Existuje mnoho receptů, jak připravit pečené brambory. Vyzkoušeli jste je zkombinovat s hořčicí?

Recept najdete ZDE 

8. Brambory v slaninovém županu

Vhodné jako příloha k chutnému masu nebo jen tak jako chuťovka ke dobrému filmu. Nebo také jako hlavní jídlo, jak jsem to udělala já. K tomu jsem podávala ještě dresink ze zakysané smetany a jarní cibulky a tatarskou omáčku s prolisovaným česnekem. Určitě vyzkoušejte. Rychlé, chutné a nenáročné na přípravu a samozřejmě zasytí to.

Recept najdete ZDE 

9. Zapečené brambory s klobásou

Jednoduché, rychlé, chutné - 3v1. Vhodné jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako samostatné jídlo. Podáváme například se zakysanou smetanou. Mňam!

Recept najdete ZDE 

10. Bramborová kaše obalovaná ve slanině

Luxusní příloha k vydatnému obědu. Klasická bramborová kaše obalená v slanině a zapečená v troubě. Na vrch kousek rajčete. Mňamka!

Recept najdete ZDE 

11. Zapečené brambory s cibulí a párkem

Bezva příloha nebo dokonce se podává i jako hlavní jídlo. Kombinace brambor, cibule a párku je famózní. Párek můžete nahradit klobáskou nebo můžete přidat různé ingredience podle chuti.

Recept najdete ZDE 

12. Šťouchané brambory

Klasická příloha, která se hodí ke téměř každému druhu masa. Já brambory dělávám ve většině v této podobě. Nemám ráda obyčejné vařené brambory pouze s máslem, nakrájené na kostičky. Pokud tak, přidám trošku práce a udělám tyto šťouchané brambory, které ochutím různými bylinkami. Nyní je bylinek mnoho, víte si je vypěstovat i na parapetu, i v zahradě a když už nejste velmi zdatní v pěstování, tak si umíte kelímek zakoupit i v obchodě.

Recept najdete ZDE 

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit