Kynuté koláče jsou neodmyslitelnou součástí naší kuchyně. Připomínají nám domov a chvíle strávené s nejbližšími. Tento tradiční druh pečiva je výborný na snídani i svačinu. Případně ho můžete servírovat jako sladkou tečku po dobrém obědě. Ve sbírce jsme pro vás připravili 15 ověřených receptů, díky kterým budou vaše koláče chutnat přesně jako ty od babičky.
Kynuté koláče jsou neodmyslitelnou součástí naší kuchyně. Připomínají nám domov a chvíle strávené s nejbližšími. Tento tradiční druh pečiva je výborný na snídani i svačinu. Případně ho můžete servírovat jako sladkou tečku po dobrém obědě. Ve sbírce jsme pro vás připravili 15 ověřených receptů, díky kterým budou vaše koláče chutnat přesně jako ty od babičky.
Kynuté koláče jsou rychlé a vděčné. Umí zasytit a uspokojit chuť na sladké. Do některých můžete přidat džem, do jiných zase ořechy, tvaroh nebo mák. Možností je mnoho, díky čemuž se jich tak snadno nepřejíte.
1. Sezónní šťavnatý švestkový kynutý koláč s mákem
Mák a švestky jsou jednoznačně úspěšná kombinace. Můj manžel miluje mák v jakékoli podobě a kombinaci. Tyto tradiční kynuté koláče mají zaručený úspěch i u našich návštěv. Švestek se letos urodilo v zahradě mnoho, takže se tyto recepty u nás doma budou často opakovat. Autor: Karambola
2. Mini makové záviny z fantastického jogurtového těsta.
Jogurtové kynuté těsto, se kterým se fantasticky pracuje. Doporučuji vyzkoušet i ořechovník, který je chuťově fantastický. Dnes jsem udělala makové záviny, ty u mého manžela jsou na prvním místě. Autor: Karambola
3. Hrnkový recept na makový závin z kynutého tvarohovo perníkového těsta
Od oka, ale dělám to často. Autor: Jana Podolákov Burkartová
4. Můj recept favorit na kynutý makovo-ořechovo-tvarohový TOP-COP
Kynutý závin s mákem, ořechy a tvarohem. Celé jsem tomu dala podobu copu. Docela se mi to pěkně podařilo, proto bych se s vámi chtěla podělit o recept. Autor: Jana Podoláková Burkartová
5. Recept na kynutý štrůdl z majonézy. Díky ní do těsta nepřidáváte navíc žádný tuk ani vejce.
Včerejší makovec zmizel metelesku blesku, bylo ho opravdu málo, tak ho nahradil kynutý štrůdl z majonézy. Těsto je neskutečně dobré, velmi dobře se s ním během přípravy pracuje a náplň si můžete samozřejmě zvolit dle své chutě. Bez vajec a tuku, stačí majonéza. Autor: Pavlína Moučková
6. Výborný kynutý koláč s čerstvými švestkami a drobenkou, který zůstane měkký i po třech dnech.
Máte doma spoustu čerstvých švestek a nevíte, co s nimi? Připravte si nadýchaný kynutý koláč s drobenkou, který si zamiluje každý člen rodiny. Skvěle se hodí jak na snídani, tak jako dezert po dobrém obědě.
7. Tvarohovo - makové koláče - těsto podle mojí maminky
Recept na těsto je od mé maminky. Naplnila jsem je tvarohem. Tvaroh zahušťuji mletým mákem. Jsou vynikající. Uzavírám je pouze jako šátečky, čili ne úplně. Po upečení je potírám jen teplou vodou, do které přidávám trochu medu. Autor: Jana P. B.
8. Recept na kynuté koláče z mého archivu s mákem, povidly, tvarohem, ovocem a drobenkou
Něco z mého archivu. Kynuté koláče u nás milujeme a tak vždy je peču ve velkém. S mákem, tvarohem, povidly a ovocem. Na vrchu drobenka. Po těch letech pečení už dělám vše skoro od oka, ale asi takhle. Autor: Jana Podoláková Burkartová
9. Sádlové Honzovky s jahodovou marmeládou. Recept se sádlem, který se mi osvědčil.
Těsto z vepřového sádla se mi osvědčilo. Buchty jsou jemné jako pavučinka a naplněné marmeládou jsou dokonalé. Po upečení je třeba bohatě posypat moučkovým cukrem a můžeme podávat. Autor: Jana Podoláková Burkartová
10. Dokonalý recept na makový a ořechový závin. Trik, díky kterému budete mít v řezu několik vrstev náplně a těsta.
Recept na výborné kynuté těsto, které dokážete jednoduchým trikem rozválet na co nejtenčí vrstvu a díky tomu srolujete závin několikrát. Tento postup zajistí, že uvnitř závinu vznikne více vrstev náplně, čímž vznikne vizuálně atraktivní efekt při řezání. Ve video receptu se dvě těsta spojují k sobě, abyste závin dokázali zavinout vícekrát, ale já jsem těsto nespojovala a upekla jsem čtyři samostatné záviny.
11. Staročeské koláčky bez kynutí. Těsto se kterým se výborně pracuje a je připraveno bez čekání.
Z této dávky jsem získala 20 kusů. Je třeba poznamenat, že i když do těsta přidáte droždí, těsto nekyne. S těstem pracujte hned po jeho zpracování. Je snadné na přípravu, samozřejmě je třeba strávit trochu času tvarováním koláčků, ale výsledek samozřejmě stojí za to. Vyzkoušejte.
12. Nejlepší recept na poctivé moravské koláče se švestkami a tvarohem
Kynuté koláče jsou starou dobrou klasikou, která nezklame. Já jsem je naplnila tvarohem s vanilkovým cukrem a švestkami a posypala tradiční drobenkou z mouky, cukru a másla.
13. Domácí kynuté buchty s nutelou
Těsto jemné jako obláček a chuťově fantastické. Musím se přiznat, že buchty plněné nutelou mě velmi neohúrili. Až dosud. Tyto jsou opravdu chuťově perfektní. Vyzkoušejte. Autor. jaja
14. Kynuté buchty podle tradičního receptu
Jsem věrná jednomu receptu na kynuté buchty. Dělávám ho už asi 20 let. Recept mám od své mamky, která nám tyto buchty dělala s velkou láskou. Jsou opravdu jako pírko, měkkoučké a chutné. Autor: Mineralka
15. Poctivé moravské koláče s mákem a tvarohem. Díky tomuto ovoci získají ještě lepší chuť.
Moravské koláče patří mezi nejoblíbenější kynuté koláče. Jsou chutné, rychlé a dají se připravit na několik způsobů – s makovou, ořechovou i tvarohovou náplní. Pokud jste na ně dostali chuť i vy, připravte si je podle následujícího receptu. Autor: Jana Pacnerová
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě