Určitě budete souhlasit, že ceny potravin se rapidně zvýšily a tak hledáme způsoby, jak uvařit co nejekonomičtěji. Jedním ze způsobů je nepoužívat drahé suroviny a vařit co největší objem jídla pro celou rodinu najednou. My jsme právě taková jídla pro vás sesbírali do jedné sbírky. Věříme, že díky nim ušetříte a i přes nízké náklady si celá vaše rodina dobře pochutná.
Určitě budete souhlasit, že ceny potravin se rapidně zvýšily a tak hledáme způsoby, jak uvařit co nejekonomičtěji. Jedním ze způsobů je nepoužívat drahé suroviny a vařit co největší objem jídla pro celou rodinu najednou. My jsme právě taková jídla pro vás sesbírali do jedné sbírky. Věříme, že díky nim ušetříte a i přes nízké náklady si celá vaše rodina dobře pochutná.
1. Cukeťák podle Nadi
Je to mňamka, dělávám už dlouho. Autor: Naďa I. (Rebeka)
2. Grenadýrský pochod
Tradiční recept ještě od mé babičky. Toto jídlo nedělávám často, u nás doma to mám ráda jen já, takže pokud mám na to chuť, musím vařit dvě jídla. Jedno masové a pro mě brambory s těstovinami. Levné jídlo, na kterém si určitě pochutnáte i vy. Autor: Triniti
3. Tvarohové nudle nasladko
Levné jídlo, které připravíte za pár minut. Dá se připravit na sladko nebo i naslano. Místo cukru přidáte trochu více soli, rozpuštěné máslo a nasekanou pažitku nebo opečenou slaninu. Autor: IvanK
4. Domácí flíčky s uzeným masem
Domácí flíčky jsou domácí....ty jsou nej. Autor: Naďa I. (Rebeka)
5. Grófkine francouzské brambory: Toto parádně vylepšení jsem zkusila jen jednou a od té doby jiné francouzské brambory nemají šanci!
Už dávno jsme neměli k obědu francouzské brambory. Když jsem se doma ptala, zda mohou být k obědu, tak mi to ofrflali a tak jsem musela vymýšlet něco nového. Tak jsem je trochu zmátla tímto obědem, namísto párku a vajíčka jsem udělala základ z mletého masa, žampionů a rajčata. Víte jak se olizovali? Autor: Lacusin
6. Francouzské brambory
Klasický oběd. Brambory uvařené ve slupce, vajíčka, uzenina, zelenina a to vše zapečené v troubě. Mňam!
7. Zapečené zelí s bramborami
Jednoduché, rychlé a chutné. Brambory, zelí to jde k sobě. Mňam a dobrou chuť!
8. Dukátové buchtičky s vanilkovým krémem
Populární jídlo mého dětství. Přestože jsem už "velká", stále ho mám ráda ... Takto dělala dukátové buchty moje mamina a já jsem jí recept vděčně zdědila. Autor: Janaha
9. Pečená rýže se šunkou a sýrem
Chutné a připravené za pár minut. Pečená rýže se šunkou a sýrem. Já jsem použila sýr mozzeralla, klidně pokud máte raději více sýrové, použijte i více mozzarely nebo jiného výraznějšího sýra. Mrkev tomu dodá lepší chuť, už jsem dělala i bez a nebylo to ono, tak ji z receptu určitě nevynechávejte. Jednoduché jídlo, které máte připravené rychle a pečete v jedné zapékací misce, takže ani se nenaděláte :) Autor: Lacusin
10. Zapečené brambory s cibulí a párkem
Bezva příloha nebo dokonce se podává i jako hlavní jídlo. Kombinace brambor, cibule a párku je famózní. Párek můžete nahradit klobáskou nebo můžete přidat různé ingredience podle chuti. Autor: Lacusin
11. Zapečená cuketa se smetanovou omáčkou
Cuketa zapečená s máslem, smetanou, vajíčkem, česnekem a kořením. Rychlé, jemné a lahodné zároveň!
12. Chalupářské brambory
Nejjednodušší a vynikající oběd, pochutnají si i ti, kteří si neumí představit oběd bez masa. Autor: Lacusin
13. Zapečený BRAMBORÁK v troubě
No komu by se chtělo v tomto teple stát u sporáku a smažit bramboráčky. Tak jsem to udělala mnohem jednodušší. Vybrala jsem pekáč, vymastila ho pořádně olejem a navrstvila bramborové těsto. Šoupla jsem to do trouby a nechala zapéct. Velký bramborák byl na světě, k tomu už jen sklenici mléka a už jen hladových lidí :) Autor: Triniti
14. Bramboráčky plněné hermelínem
Bramboráčky plněné hermelínem. Autor: Lacusin
15. Zapečené brambory s klobásou
Jednoduché, rychlé, chutné - 3v1. Vhodné jako příloha k hlavnímu jídlu nebo jako samostatné jídlo. Podáváme například se zakysanou smetanou. Mňam!
16. Bramborová roláda se šunkou a sýrem
Super nápad na rychlou večeři. Těsto z brambor, uvnitř šunka a sýr. Do nádivky můžete přidat libovolnou surovinu, která vám nejvíce chutná, například kukuřici, klobásku, nivu, ...
17. Bramborové tyčinky plněné sýrem
Bramborová kaše se dá využít na několik způsobů. Dokonce nejlepší je, pokud postojí den nebo dva, takže pokud vám zvýší z předešlého oběda, tak ji určitě nevyhazujte. Bramborové tyčinky si oblíbíte. Dají se naplnit různými surovinami, nejlepší jsou však s tvrdým sýrem, který se po vysmažení roztaje a dodá tyčinkám skvělou chuť.
18. Grenadýrský pochod, grenadýrmarš nebo uhlířina. Za 100 Kč zasytí celou rodinu.
Klasika na stole. Těstoviny, brambory, cibulka osmažená na červené paprice. Uhlířina nebo grenadýrský pochod má několik variant. Jakým způsobem připravujete toto jídlo našich předků vy?
19. Zapečený květák s mletým masem
Brambory zapečené s květákem a mletým masem. Autor: marunda
20. Halušky se zelím a uzeným
Jednoduché a hlavně rychlé jídlo, které si zamilujete. špecle, noky nebo jako chcete. Někdo je připravuje i ze sladkého zelí, já je dělám z kysaného zelí, s uzeným masem a ještě i s osmaženou cibulkou. Ta tam dodá fantastickou chuť. Toto jídlo bych jedla i celý týden a vůbec by mi to nevadilo. Pokud jste to ještě nedělali určitě vyzkoušejte, nebojte se tohoto cesta. Zvládnete to.
21. Zapékané těstoviny se sýrem a dietním salámem
Další vynikající recept co dům dal. Uvařená těstovina, dietní salám a omáčka ze smetany a sýra. Kdo nemá rád smetanovou omáčku? Myslím, že takový člověk se nenajde. I když to není úplně zdravá varianta oběda, přece sem tam si třeba dopřát i tučná jídla. A pokud se pohybujeme, nemusíme se bát kileček navíc. Vrch ještě posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Mňamka veliká :) Autor: Janulinka
22. Nočky s vejci a šunkou
Jednoduché a rychlé na přípravu. Autor: Naďa I. (Rebeka)
23. Slovenské perky s povidly a mákem
Recept je velmi starý a na Slovensku se dědí z generace na generaci.
24. Šúlanky s mákem (tradiční bramborové těsto)
Stará dobrá klasika, která zmizí z talíře za pár minut, za to vám ručím. Pokud máte rádi mák, přidejte ho tam mnohem víc než já. Já jsem spíše za menší porci. Bramborové těsto s hrubou moukou (nepoužívejte ani polohrubou ani hladkou, to pravé bramborové těsto je pouze z hrubé mouky) vařené v horké vodě ve tvaru "šálanky" s drobenkou z mletého máku a moučkového cukru. Někdo má rád i s oříšky, je to na vás jakou drobenku zvolíte. Autor: Naďa I. (Rebeka)
25. Veršované brambory z jednoho pekáčku, které jsou chutnější než klasické francouzské brambory.
Perfektní nápad na chutný oběd nebo pokud jste nestihli připravit oběd, tak to můžete podávat i jako večeři. Použijeme všechny chutné suroviny jako brambory, maso, sýr, smetanu, česnek a vznikne z toho jídlo z jednoho pekáčku. Autor: Triniti
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě