NejRecept.cz Pomazánky Vajíčková pomazánka 4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky.
4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky.
Recept 4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Běžnou součástí svátečního stolu jsou kromě uzenin, masa na různé způsoby či velikonočních nádivek také pomazánky. Ty nejlepší chutnají na čerstvém kupovaném nebo domácím pečivu. Chtěli byste si nějakou pomazánku připravit, ale nemáte žádný recept? Připravili jsme pro vás čtyři ty nejlepší.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   12.4.2025

4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky.

Běžnou součástí svátečního stolu jsou kromě uzenin, masa na různé způsoby či velikonočních nádivek také pomazánky. Ty nejlepší chutnají na čerstvém kupovaném nebo domácím pečivu. Chtěli byste si nějakou pomazánku připravit, ale nemáte žádný recept? Připravili jsme pro vás čtyři ty nejlepší.

Tvarohovo-vaječná pomazánka

Příprava receptu 4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky., krok 1
Zdroj: Depositphotos.com

Skvělá pomazánka, kterou si zamilujete na první ochutnání. Budete na ni potřebovat:

  • 5 vajec
  • 50 g másla
  • 250 g tvarohu
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíci hořčice
  • 1 lžičku uzené papriky
  • citronovou šťávu, sůl a mletý pepř podle chuti
  • pažitku podle potřeby

Postup:

  1. V misce smíchejte tvaroh, zakysanou smetanu, změklé máslo a hořčici.
  2. Do směsi přidejte najemno nakrájená vejce a nasekanou pažitku a vše důkladně promíchejte.
  3. Hotovou pomazánku ochuťte kořením, solí, citronovou šťávou a podávejte.

Žampionovo-vaječná pomazánka

Příprava receptu 4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky., krok 2
Zdroj: Depositphotos.com

Výborná pomazánka pro všechny milovníky žampionů. Ze surovin si na ni budete muset připravit:

  • 100 g žampionů
  • 50 g másla
  • 50 g šunky
  • 2 vejce
  • mletý pepř, citronovou šťávu, petrželku a sůl podle chuti

Postup:

  1. Žampiony nakrájejte na větší kousky, opečte je na másle a nechte vychladnout.
  2. Vejce uvařte a spolu se žampiony a šunkou umelte. Směs následně ochuťte kořením, citronovou šťávou, petrželkou a solí.
  3. Hotovou pomazánku použijte podle potřeby. Můžete ji namazat na čerstvé pečivo nebo s ní naplnit vejce.

Avokádovo-vaječná pomazánka

Příprava receptu 4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky., krok 3
Zdroj: Depositphotos.com

Máte rádi avokádo? Vyzkoušejte ho smíchat s vejci a připravit si tu nejlepší pomazánku. Z ingrediencí na ni budete potřebovat:

  • 1 avokádo
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 2 lžíce Lučiny nebo jiného krémového sýra
  • 1 lžičku hořčice
  • 1 jarní cibulku
  • sůl a citronovou šťávu podle chuti

Postup:

  1. Avokádo rozmixujte spolu se žloutky. Přidejte Lučinu nebo jiný krémový sýr a hořčici a důkladně promíchejte.
  2. Do pomazánky přimíchejte najemno nakrájené bílky a cibulku.
  3. Hotovou pomazánku ochuťte solí a citronovou šťávou. Pokud budete chtít, můžete použít i mletý pepř.

Tuňákovo-vaječná pomazánka

Příprava receptu 4 nejlepší velikonoční vaječné pomazánky., krok 4
Zdroj: Depositphotos.com

Další skvělá pomazánka, která je hotová za pár minut, a přitom je perfektní na plnění vajec nebo na mazání čerstvého pečiva. Z ingrediencí na ni budete potřebovat:

  • 2 konzervy tuňáka v oleji
  • 1 cibuli
  • 2 vejce
  • 1 lžíci plnotučné hořčice
  • 50 g másla
  • špetku soli
  • 3 rajčata

Postup:

  1. Vejce uvařte a nakrájejte najemno.
  2. V misce smíchejte všechny ostatní suroviny, přidejte vejce a ještě jednou důkladně promíchejte.
  3. Hotovou pomazánku už jen dochuťte podle svých preferencí a podávejte.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář