NejRecept.cz Sváteční pečení Halloween 5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků.
5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků.
5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Depositphotos.com

Halloween je populární americký svátek, který si u nás oblíbily hlavně děti. Ty kromě zajímavých a vtipných kostýmů nedají dopustit ani na hravé a chutné občerstvení. Pokud jim chcete letos udělat radost, připravte jim strašidelné perníčky, karamelová jablka nebo mumie z párků. Fantazii se meze nekladou.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   19.10.2024

5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků.

Halloween je populární americký svátek, který si u nás oblíbily hlavně děti. Ty kromě zajímavých a vtipných kostýmů nedají dopustit ani na hravé a chutné občerstvení. Pokud jim chcete letos udělat radost, připravte jim strašidelné perníčky, karamelová jablka nebo mumie z párků. Fantazii se meze nekladou.

Halloweenské perníčky

Na perníčky z titulní fotografie článku budete potřebovat:

  • 600 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 200 g másla
  • 6 lžic medu
  • 2 lžíce kakaa
  • 3 vejce
  • 1 kypřicí prášek
  • 1 lžičku perníkového koření

Postup je velmi jednoduchý:

  1. Všechny ingredience důkladně smíchejte a vypracujte hladké těsto, které nechte přes noc odležet v lednici.
  2. Odpočinuté těsto vyválejte na tloušťku 3 až 5 mm a vykrajujte halloweenské tvary – dýně, netopýry, duchy a podobně.
  3. Pečte při teplotě 175 °C asi 5 – 7 minut.

Vychladlé perníčky následně ozdobte podle svých představ. Použít můžete marcipán, který obarvíte pomocí potravinářského barviva.

Jinou možností je základní fondánová poleva, kterou vytvoříte tak, že smícháte jeden díl moučkového cukru, jeden díl krystalového cukru a polovinu dílu vody. Směs přiveďte k varu a následně za stálého míchání ochlaďte. Tímto způsobem vám vznikne hustý bílý sirup, který můžete obarvit podle svých představ.

Karamelová jablka

5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků., krok 1
Zdroj: Unsplash.com

Výborná, chutná a rychlá. Přesně taková jsou karamelová jablka, která budou chutnat mladším i starším. Na jejich přípravu budete potřebovat jablka, 200 g krystalového cukru, 100 ml vody, 150 ml smetany ke šlehání (33 %), 50 g másla a červené potravinářské barvivo.

  1. Do hrnce dejte vodu a cukr. Vše promíchejte a zahřívejte, dokud cukr neztmavne.
  2. Následně hrnec stáhněte z ohně, přidejte teplou smetanu a důkladně promíchejte.
  3. Do směsi přimíchejte máslo, které nechte rozpustit. Pokud by byl karamel příliš řídký, povařte ho ještě 2 minuty. Nakonec ho obarvěte červeným potravinářským barvivem.
  4. Jablka omyjte, napíchněte na špejli a buď je do karamelu ponořte, nebo je karamelem polijte.

TIP: Jablka můžete ozdobit kokosem, čokoládovými hoblinami nebo barevnými posypkami.

Mohlo by vás zajímat:
Recept Strašidelné halloweenské pusinky
Strašidelné halloweenské pusinky

Jablečná strašidla

5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků., krok 2
Zdroj: Depositphotos.com

Z jablek můžete vytvořit také zubatá strašidla. Ovoce očistěte a nakrájejte na silnější měsíčky. Z druhé strany vydlabejte důlek, do kterého dáte arašídové máslo, Nutellu nebo jakoukoli jinou pomazánku podle chuti.

Zuby můžete připravit dvěma způsoby. Jedním je marcipán, který koupíte v některých běžných supermarketech nebo ve specializovaných obchodech s cukrářskými potřebami. Mnohem jednodušší řešení jsou ale bílé marshmallow bonbony, které nakrájíte na menší kousky a vložíte do jablka. Sladký arašídový nebo jakýkoliv jiný krém by je měl udržet.

Oči připravíte z větších bílých marshmallow bonbonů a rozpuštěné čokolády nebo kupovaného čokoládového krému.

Strašidelné banány

Velmi rychlý, ale přitom originální halloweenský snack, který bude na stole dokonale vynikat. Banány stačí jen oloupat, překrojit na poloviny a vytvořit jim ústa a oči buď čokoládovým krémem (např. Nutella), nebo rozpuštěnou čokoládou.

Mumie z párků

5 strašidelných receptů na Halloween. Vyzkoušejte jablečná strašidla nebo mumie z párků., krok 3
Zdroj: Depositphotos.com

Nazývají se také mummy-dog. Jejich příprava je nesmírně jednoduchá. Stačí vám na ně jedno listové těsto, párky, vejce a hořčice.

  1. Listové těsto rozválejte a nakrájejte na asi 1,5 cm široké pásky.
  2. Těsto omotejte kolem párků tak, aby vytvořilo dojem obvazu, přičemž vždy vynechte jednu větší část, kde by měla být "tvář" mumie.
  3. Připravené párky položte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete je rozšlehaným vejcem a pečte při teplotě 190 °C asi 15 až 20 minut.
  4. Hotové párky nechte vychladnout a pomocí hořčice vytvořte očka.

TIP: Klasické párky můžete nahradit menšími klobáskami.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář