Čokoládová pěna je rychlý dezert, který si zamilují dospělí i děti. Zachrání vás, když budete mít chuť na něco sladkého nebo když k vám přijde nečekaná návštěva. Pokud nevíte, který z receptů vyzkoušet, vsaďte na tento. Budete na něj potřebovat jen dvě ingredience a pár minut z celého dne.
Čokoládová pěna je rychlý dezert, který si zamilují dospělí i děti. Zachrání vás, když budete mít chuť na něco sladkého nebo když k vám přijde nečekaná návštěva. Pokud nevíte, který z receptů vyzkoušet, vsaďte na tento. Budete na něj potřebovat jen dvě ingredience a pár minut z celého dne.
Na sametovou a nadýchanou čokoládovou pěnu vám budou stačit jen dvě základní suroviny, kterými jsou:
Smetanu, kterou použijete k přípravě pěny, v první řadě dobře vychlaďte a z lednice ji nevytahujte, dokud ji nebudete chtít použít. V opačném případě nemusí být výsledný dezert tak dobrý. Nemluvě o tom, že pěna by mohla po krátké době spadnout.
Tím, že bude smetana vychlazená, dobře se vyšlehá a udrží si svůj tvar i poté, co do ní přilijete rozpuštěnou čokoládu.
Na čokoládovou pěnu je nejlepší kvalitní hořká čokoláda, která má nejen výraznou chuť a vůni, ale také krásnou tmavou barvu. Dezert tak bude skvěle chutnat a zároveň se bude perfektně vyjímat na stole.
V případě, že máte rádi sladké a bojíte se, že čokoláda pěnu dostatečně neosladí, můžete do ní přidat trochu sladidla. Vhodný je krystalový cukr nebo med.
Jinou alternativou je použití mléčné čokolády. Počítejte ale s tím, že pěna nebude mít tak tmavý odstín. Pro zabarvení do ní proto můžete přidat lžičku kakaa.
Zdroj: Pexels.com
Příprava čokoládové pěny ze smetany a čokolády je velmi jednoduchá. Celý recept se skládá z několika kroků, přičemž na něj budete potřebovat:
Postup:
Čokoládová pěna je především skvělým dezertem, který můžete po vychlazení hned servírovat. Kromě toho je však vhodná i k plnění dezertů a dortů nebo k jejich zdobení. Stačí ji vložit do cukrářského sáčku a použít jako klasický krém. Tím, že je pevná a hustá, velmi dobře drží a z těsta nevytéká.
Pokud byste hledali další chutný krém do zákusků, vyzkoušet můžete i náš karamelový, který je hotový během několika minut.
Zdá se vám, že je výsledná čokoládová pěna příliš jednoduchá? Ozdobte ji! Skvělé jsou například kopečky šlehačky, čerstvé ovoce nebo hoblinky čokolády. Na dekoraci je dále vhodná i čokoládová poleva, kterou si můžete připravit podle tohoto receptu.
Chtěli byste vyzkoušet i jiné pěny? Inspirujte se našimi recepty, které můžete kromě čokolády připravit také z jahod či dokonce banánů.
1. Nadýchaná čokoládová pěna jen z 5 surovin. Chutná jako zmrzlina, ale je vhodná i do diety.
Milujete čokoládové dezerty, ale snažíte se po svátcích zhubnout nebo zdravě stravovat? Žádný problém. Tento recept je nejen chutný, ale má také skvělou energetickou hodnotu, takže si ho můžete dopřát bez jakýchkoliv výčitek.
2. Nadýchaná kávová pěna s čokoládou, kterou můžete použít i k plnění vánočního cukroví.
Během Vánoc se na stolech objevují různé zákusky. Klasikou je vánoční cukroví, jako například pařížské rohlíčky nebo linecké cukroví, které jsou doplněné o marmeládu nebo různé druhy náplní. Některé domácnosti však nedají dopustit ani na krémové řezy či dokonce krásně ozdobené dorty. Chtěli byste letos připravit něco nového, ale nemáte dostatek inspirace? Vyzkoušejte tuto univerzální kávovou pěnu.
3. Jahodová pěna v pohárech
Jahodová sezóna je v plném proudu, brzy skončí a nesmíme zapomenout na svěží sklenice s jahodovou pěnou. Samozřejmě se tento dezert dá připravit s různým ovocem, ale podle mě jsou jahody top. K jahodovým sklenicím se hodí lístky máty, které můžete i nasekat nadrobno a přidat do pěny nebo lístky můžete použít pouze na ozdobu. Autor: Petra
4. Banánová pěna pod přikrývkou
Docela zajímavá kombinace banánu, jogurtu, marmelády a bebe sušenek. K snídani nebo jako svačina. Žijme zdravěji. Autor: LuckaZubata
5. Čokoládová pěna s malinami
Chutná a ultra lehká pěna, která se na jazyku rozplývá. Čokoládová příchuť zjemněná šlehačkou a ještě s ovocem.
6. Fitness čokoládová pěna
Fitness čokoládová pěna z tofu, banánu, mléko a holandkého kakaa. Autor: Klasotinka
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě