Vanilkové rohlíčky dokážou provonět nejeden domov. Toto křehké vánoční cukroví s příjemnou chutí je tradicí, která o Vánocích nesmí chybět. Aby se vám však rohlíčky povedly a byly skutečně vláčné a lahodné, měli byste znát správný poměr másla a mouky.
Vanilkové rohlíčky dokážou provonět nejeden domov. Toto křehké vánoční cukroví s příjemnou chutí je tradicí, která o Vánocích nesmí chybět. Aby se vám však rohlíčky povedly a byly skutečně vláčné a lahodné, měli byste znát správný poměr másla a mouky.
Receptů na vanilkové rohlíčky je mnoho, přičemž každý uvádí jiné množství jednotlivých surovin. Obecně však platí, že nejlepší výsledky získáte s poměrem 3:2 (tři díly mouky na dva díly másla). V praxi to znamená, že pokud použijete 300 g mouky, měli byste do těsta přidat 200 g másla.
Tento poměr se běžně používá i při pečení lineckého cukroví a zaručuje, že výsledné těsto je jemné, křehké a při konzumaci se rozplývá na jazyku.
Pokud byste chtěli, aby byly rohlíčky ještě křehčí, můžete množství másla mírně navýšit. Myslete však na to, že příliš mnoho másla nebo jakéhokoliv jiného tuku povede k tomu, že těsto bude lepkavé a nebude se s ním dobře pracovat.
Recept na vanilkové rohlíčky kromě mouky a másla obsahuje i další ingredience, jako například:
Chcete si letos na Vánoce upéct chutné vanilkové rohlíčky? Vyzkoušejte tento ověřený recept. Budete na něj potřebovat:
Postup:
TIP: Pokud chcete, aby byly rohlíčky extra vanilkové, přidejte do moučkového cukru, ve kterém je obalujete, vanilkový.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě