Chtěli byste si během grilování připravit dobré trhané maso? Jeho příprava není vůbec náročná, ale je důležité, abyste věděli, který druh masa použít, jaké koření zvolit a na jaké chyby si dát pozor. My jsme pro vás všechny tyto informace sepsali. Čtěte dál.
Chtěli byste si během grilování připravit dobré trhané maso? Jeho příprava není vůbec náročná, ale je důležité, abyste věděli, který druh masa použít, jaké koření zvolit a na jaké chyby si dát pozor. My jsme pro vás všechny tyto informace sepsali. Čtěte dál.
Základem úspěchu je výběr správného masa. Zvolit můžete hned několik druhů. K těm nejlepším patří:

Příprava trhaného masa se skládá z několika základních kroků. Na začátek je důležité říct, že musíte mít dostatek trpělivosti a času. Maso se totiž peče několik hodin při nižší teplotě, aby dokázalo změknout a jednotlivé chutě se dobře propojily.
Obecně byste měli počítat s časem od 4 do 8 hodin. Vše závisí na druhu masa a na tom, jakou metodu přípravy zvolíte.

Marinád, které můžete použít na přípravu trhaného masa, je velké množství. Oblíbená je například ta, jejíž součástí je:
Do marinády můžete klidně přidat jakékoli další koření či suroviny podle svých představ a chuti. Například pokud máte rádi pálivé, klidně použijte chilli.

Trhané maso se dá servírovat na desítky způsobů:

Při přípravě byste si měli dávat pozor na více menších detailů a chyb, které by mohly vést k tomu, že maso nebude šťavnaté, jemné a křehké. K nim se řadí například nedostatečné propečení. V takových případech je maso tuhé, gumové a tvrdé. Nedá se dobře trhat a nemá tak dobrou chuť.
Problémem bývá často i příliš vysoká teplota, kdy se maso spálí na povrchu, ale uvnitř zůstává nedopečené.

V případě, že je maso suché a bez šťávy, s velkou pravděpodobností jste neudělali dostatek marinády. Pokud byste si během pečení všimli, že je maso suché, podlijte ho vývarem nebo udělejte další marinádu navíc.
Suchost může mimo jiné způsobovat i nesprávný výběr masa. Nevhodná jsou například kuřecí prsa, která se vysuší už po krátké době pečení. Měli byste se jim proto vyhýbat.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě