Jablečné pyré patří mezi jednoduché dobroty, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Použít ho můžete na desítky způsobů – od různých dezertů až po kaše. Případně může sehrávat roli lehké svačiny pro děti. Máte doma hodně jablek a chtěli byste z nich připravit to nejlepší jablečné pyré? Inspirujte se těmito praktickými tipy, díky kterým se vám vždy podaří.
Jablečné pyré patří mezi jednoduché dobroty, které by neměly chybět v žádné kuchyni. Použít ho můžete na desítky způsobů – od různých dezertů až po kaše. Případně může sehrávat roli lehké svačiny pro děti. Máte doma hodně jablek a chtěli byste z nich připravit to nejlepší jablečné pyré? Inspirujte se těmito praktickými tipy, díky kterým se vám vždy podaří.
Na přípravu jablečného pyré můžete využít více odrůd jablek. Nejlepší jsou tyto:
Máte doma jablka z více odrůd? Nebojte se je zkombinovat navzájem. Například kombinace kyselé a sladké odrůdy vám zaručí vyváženou chuť.

Když máte jablka vybraná, můžete se pustit do jejich přípravy. Celý proces je poměrně jednoduchý a skládá se z několika kroků:

Zdroj: Unsplash.com
Postup přípravy jablečného pyré vypadá obvykle takto:


Při přípravě jablečného pyré můžete udělat více menších i větších chyb. Mezi nejčastější se řadí připálení jablek, ke kterému dochází tehdy, když nepoužijete dostatek vody při jejich vaření.
Na druhé straně, problém může dělat i příliš mnoho tekutiny. V takovém případě je pyré velmi řídké a nebude se dobře jíst. Vodu proto přidávejte opatrně.
Chybou může být také výběr nevhodných jablek. Vyhýbejte se odrůdám, které jsou vodnaté nebo mají mdlou chuť, abyste do pyré nemuseli přidávat příliš mnoho cukru.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě