Sladká vařená kukuřice je pro mnohé symbolem pravého léta. Její vaření zpravidla není náročné, ale občas se může stát, že i když se snažíte, vytáhnete ji z hrnce jednoduše tvrdou. Proč se to stává a jak dlouho byste měli kukuřici vařit, aby byla připravena ke konzumaci?
Sladká vařená kukuřice je pro mnohé symbolem pravého léta. Její vaření zpravidla není náročné, ale občas se může stát, že i když se snažíte, vytáhnete ji z hrnce jednoduše tvrdou. Proč se to stává a jak dlouho byste měli kukuřici vařit, aby byla připravena ke konzumaci?
Kukuřice se vaří zpravidla 10 až 15 minut. Tento čas se však může výrazně lišit v závislosti na několika faktorech, a to především na:
Zdroj: Unsplash.com
Mnozí kukuřici ponoří do vody, odměří si 10 minut a následně ji vytáhnou, aniž by vyzkoušeli, jestli je měkká. Jak jsme však zmínili, některé druhy kukuřice se musí vařit déle. Po 10 minutách tedy mohou být stále tvrdé.
Kukuřici během vaření zkoušejte. Píchněte do ní vidličkou a zjistěte, jestli je měkká. Pokud ne, vařte ji dál, bez ohledu na to, jak dlouho už je ve vodě.
Tip: Vařenou kukuřici nemusíte jíst jen samostatně. Klidně si ji naservírujte k masu, bramborám nebo ke grilované zelenině.
Nemáte svou vlastní kukuřici a rozhodli jste se, že ji koupíte v obchodě? Pokud se chcete vyhnout tvrdým klasům bez chuti, stlačte jedno nebo dvě zrníčka nacházející se přímo pod listy. V případě, že z nich vytéká bílá mléčná šťáva, kukuřice je zralá a šťavnatá. Naopak pokud jsou zrníčka suchá, kukuřice je už starší. To znamená, že bude bez chuti a nezměkne ani po delším vaření.
Kukuřici po koupi hned uvařte a snězte. Pokud si koupíte více klasů do zásoby, umístěte je na tmavé a chladné místo, kde vám vydrží pár dní.
Pokud chcete, aby se vám kukuřice vždy povedla, držte se tohoto návodu:
Zdroj: Unsplash.com
Kromě vařené je výborná i grilovaná kukuřice. Její příprava je jednoduchá. Hotová bude za pár minut.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě