Teplé počasí a slunečné dny znamenají pro mnohé jen jedno – začátek grilovací sezony, která bude trvat až do konce září. Ani vy se už nemůžete dočkat chutného jídla, příjemné atmosféry a času stráveného s blízkými? Ještě předtím, než se pustíte do rozdělávání ohně, nezapomeňte si nastudovat pár praktických tipů, které zaručí, že grilování vždy dopadne dobře. Základem je především správná příprava a vhodný způsob krájení špekáčků. Víte, proč to musíte udělat a jak na to?
Teplé počasí a slunečné dny znamenají pro mnohé jen jedno – začátek grilovací sezony, která bude trvat až do konce září. Ani vy se už nemůžete dočkat chutného jídla, příjemné atmosféry a času stráveného s blízkými? Ještě předtím, než se pustíte do rozdělávání ohně, nezapomeňte si nastudovat pár praktických tipů, které zaručí, že grilování vždy dopadne dobře. Základem je především správná příprava a vhodný způsob krájení špekáčků. Víte, proč to musíte udělat a jak na to?
Rozhodli jste se, že si na grilovačce opečete špekáčky? V tom případě je nezapomeňte mírně naříznout. Důvodů, proč byste na tento krok neměli zapomínat, je hned několik:
Zdroj: Depositphotos.com
Zajímá vás, jak nařezat špekáčky? Možností je hned několik:
Při krájení špekáčků vám pomůže i několik praktických tipů. V první řadě se ujistěte, že nůž, který na krájení používáte, je dostatečně ostrý. Pokud jste špekáčky vytáhli z lednice, nechte je na kuchyňské lince mírně ohřát. Bude se vám s nimi lépe pracovat.
Zároveň nezapomínejte na to, že do špekáčků byste neměli řezat příliš hluboko. Stačí, když zářezy mají 0,5 až 1 cm. Zajistíte si tak, že se špekáček během opékání nerozpadne.
Pokud chcete, aby se špekáčky co nejlépe opekly, v první řadě je dobře nařízněte jedním z výše zmíněných způsobů krájení. Následně si připravte oheň. Na opékání špekáčků je ideální, když jako palivo použijete suché dřevo.
Špekáčky následně opékejte nad plamenem, ne přímo v něm, aby vám zvenku nespálily. Zároveň si dávejte pozor, aby vám náhodou nespadly přímo do ohně. Ideální je pořídit si speciální vidlice na opékání. Pokud je nemáte, dobře poslouží i prut, který však před použitím důkladně očistěte.
Kromě toho dbejte i na to, abyste špekáčky příliš nespálili. Hotové by měly být přibližně do 10 minut. Tehdy už můžete pozorovat, že jsou křupavé a pomalu z nich začíná vytékat šťáva.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě