Hrnce, pánve, dokonce i některé plechy, které jsou zaneseny tak, že byste nepředpokládali, že je ještě někdy využijete, se budou lesknout a budou znovu na běžné používání v kuchyni.
Hrnce, pánve, dokonce i některé plechy, které jsou zaneseny tak, že byste nepředpokládali, že je ještě někdy využijete, se budou lesknout a budou znovu na běžné používání v kuchyni.
Téměř každá hospodyňka má v kuchyni pár starých kovových hrnců a pánví, které jsou zaneseny a klasickým způsobem je nevědí vyčistit, proto je obvykle vyhazují a nahrazují novými teflonovými či keramickými pánvemi, které stojí dost peněz a nevydrží tak dlouho, jak vydržely ty, které se prodávaly za časů našich mám a babiček. Proto je nevyhazujte, ale vyčistěte.
Jednoduchý "recept" na emulzi, která pomůže tento kuchyňské nádobí vyčistit se skládá pouze ze tří surovin, které se dají jednoduše a za levný peníz koupit v obchodě.
Budeme potřebovat:
---> 1 lžíce jedlá soda
---> 1 lžička tekutý prostředek na mytí nádobí
---> 2 lžíce peroxid vodíku
Jedlou sodu, tekutý prostředek na mytí nádobí a peroxid vodíku smícháme v malé misce. Mícháme, dokud nedostaneme hmotu, která se podobá klasické vyšlehané šlehačce - tuhá pěna. Pokud se vám nedaří vymíchat pěnu, přidejte více peroxidu vodíku.
Emulzi naneseme na povrch hrnce nebo pánve a necháme chvíli stranou stát, aby emulze začala pracovat. Jedlá soda změkčí nečistotu a bude jednodušší vyčistit celý povrch hrnce nebo pánve. Po chvilce hrnec omyjeme houbou a následně ještě opláchneme pod tekoucí vodou (můžeme umýt klasickým saponátem).
Hrnce, pánve, dokonce i některé plechy, které jsou zaneseny tak, že byste nepředpokládali, že je ještě někdy využijete, se budou lesknout a budou znovu na běžné používání v kuchyni.
Zdroj: Vk
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě