Podzim je tradičně obdobím, během kterého dozrávají jablka, hrušky, švestky a mnoho dalšího ovoce. Byla by proto škoda, kdybyste ho nevyužili k přípravě sladkých a dobrých dezertů. Nemáte žádné nápady? Inspirujte se těmi našimi.
Podzim je tradičně obdobím, během kterého dozrávají jablka, hrušky, švestky a mnoho dalšího ovoce. Byla by proto škoda, kdybyste ho nevyužili k přípravě sladkých a dobrých dezertů. Nemáte žádné nápady? Inspirujte se těmi našimi.
Jablka, hrušky i švestky jsou univerzální druhy ovoce, ze kterých můžete připravit rychlé bublaniny, kynuté koláče a různé jiné zajímavé dezerty. Ve spojení se skořicí, vanilkou nebo jiným voňavým kořením vytvářejí dokonalou chuť, o které se vám bude i zdát.
1. Křehký švestkový koláč, který se vám bude rozplývat na jazyku. Výborná tečka za chutným obědem.
Křehký švestkový koláč s mřížkou je nejen chutný, ale také rychlý. Díky tomu je jako stvořený na léto, kdy chceme v kuchyni trávit co nejméně času.
2. Hrnkový recept na jemný jablečný koláč Padanka s nádechem skořice
Tento koláč jsem nazvala Padanka, protože je z padaných jablek, které jsem našla pod stromem. Zvyknu ho připravovat hlavně z těch raných jablíček, které opadají ze stromu ještě začátkem července. Doporučuji všemi deseti. Těsto je jemné jako pavučinka a skořicová jablka nikdy nic nezkazí. Na vrch samozřejmě nesmí chybět drobenka. Autor: Karambola
3. Hrnkový recept na vynikající strouhaný jablečný koláč - jablečné tornádo
Tradičně jsem do jablkových dezertů přidávala tvaroh či zakysanou smetanu, avšak použití pudinku představuje zásadní zlepšení. Doporučuji vám vyzkoušet tento vynikající recept na jablečný koláč, který si zamilujete. Jedná se o snadný hrnkový recept na lahodný jablečný koláč s názvem jablečné tornádo.
4. Makový koláč se švestkami a mandlemi. Smícháme suroviny, vylijeme na plech a máme hotovo.
Jemné, lehké a velmi chutné. Mirabelky jsem dostala od sousedky, klidně použijte maliny nebo ostružiny, nebo si to dovedu představit s meruňkami či broskvemi. Určitě to vyzkoušejte.
5. Babiččin recept na neskutečně chutné kynuté koláčky. Díky srolovanému tvarohu v těstě jsou koláčky dokonalé.
Koláčky získávají svou dokonalou vláčnost díky použitému tvarohu v těstě. Na vrch se dá dát libovolná náplň, tentokrát jsem si vybrala hrušková povidla. Tento recept je skvělý pro využití různých druhů ovocných povidel, což umožňuje variabilitu chutí podle aktuální sezóny nebo osobních preferencí. Koláčky jsou ideální pro rodinné oslavy či jako sladké pohoštění pro návštěvy. Jsou nejen chutné, ale i vizuálně lákavé, což z nich dělá oblíbenou volbu pro mnohé příležitosti.
6. Hruškový koláč - jednoduchý a šťavnatý
Hrušková sezóna je v plném proudu, tak jako jablečná. Musím se přiznat, že letos se urodilo hrušek více než jablek, alespoň v naší zahradě. Zkouším nové recepty, ale tento je klasický osvědčený, který dělávám každoročně minimálně 5x :) A vždy sklidí velký úspěch. Autor: Simona
7. Nejlepší recept na poctivé moravské koláče se švestkami a tvarohem
Kynuté koláče jsou starou dobrou klasikou, která nezklame. Já jsem je naplnila tvarohem s vanilkovým cukrem a švestkami a posypala tradiční drobenkou z mouky, cukru a másla.
8. Expresní rychlo buchta s jablky a šlehačkou. Vyzkoušejte můj recept, který zvladnou i začátečníci.
Zbyly mi doma starší jablka, tak jsem je potřebovala zdělat. Rychlo buchta, je měkoučká a výborná. Rychlá jablečná buchta je ideálním řešením pro chutný dezert, když se náhle objeví návštěva nebo když máte chuť na něco sladkého, ale nechce se vám trávit hodiny v kuchyni. Tento jednoduchý recept využívá čerstvá jablka, která dodají buchtě vlhkost a osvěžující ovocný nádech. Těsto se snadno připravuje smícháním základních surovin jako je mouka, cukr, vejce a olej. Autor: Lucie R.
9. Obrácený hruškový koláč - ovocný koláček našich babiček
Tak po dlouhé době, kdy se mi nechtělo vůbec držet foťák v kuchyni, jsem se znovu vrhla na nafocení jednoho receptu pro vás. Jednoduchý, chutný, sladký a ovocný. Použila jsem hrušky a řeknu vám pravdu, velmi se těším na domácí ovoce. Pochutnali jsme si všichni a koláček zmizel z formy za pár minut. Ozdobila jsem šlehačkou, můžete ještě udělat nějaký klasický vanilkový krém, ale podle mě vůbec netřeba. Autor: Lacusin
10. Nejlepší obrácený švestkový koláč. Robota na pár minut a nejlepší ovocný koláč je na světě.
Švestky na zahradě pomalu dozrávají, tak jsem zkusila obrácený ovocný koláč, který jsem dřív dělala jen z jablek. Se švestkami je to také neuvěřitelná dobrota. Určitě ho vyzkoušejte. Mám ráda hodně švestek, množství si samozřejmě můžete upravit podle své chuti.
11. Domácí švestkový koláč dle tradičního receptu. Určitě vyzkoušejte, lepší švestkový koláč jsem nejedla.
Kynuté koláče jsou oblíbené u mého manžela. Ten krémové zákusky ignoruje, tak pro něj tentokrát švestkový s drobenkou. Já jsem tento kynutý koláč ozvláštnila ještě o hromádky tvarohu a dokonce si ho umím představit i s mákem. Autor: Karambola
12. Hrnkový recept na jablečný blesk. Rychlá příprava a jen 4 základní suroviny.
Jablečný koláč, známý v naší rodině jako jablečný blesk, je velmi populární a jeho příprava je snadná a vyžaduje jen základní ingredience. Recept na tento koláč, který se dá udělat za pouhých 30 minut, vyžaduje pouze čtyři základní suroviny, které jsou běžně dostupné v každé domácnosti. Tento hrnkový recept na jablkový blesk je ideální pro rychlou a jednoduchou přípravu.
13. Geniální recept na piškotovou roládu, která se peče najednou s jablečnou náplní. Jednodušší roládu nenajdete.
Když jsem viděla tento recept, okamžitě mě zaujal. Nikdy jsem nezkoušela péct roládu přímo s náplní. Naopak, vždycky nejdřív dělám piškot a pak náplň, která se dělá zvlášť. Okamžitě jsem musela vyzkoušet tento recept a řeknu vám, je to báseň! Díky němu je roláda rychle připravená a je úžasně šťavnatá a chutná. A tak snadná na přípravu! Posuďte sami.
14. Ořechový koláč s kakaem a jablky
Jednoduchý, rychlý a chutný. K přípravě nepotřebujete ani mixér, postačí všechny potřebné suroviny smíchat v misce a je hotovo. Připravené těsto vylijeme na plech, poklademe nakrájená jablka a nasekané ořechy. Pečeme 20 minut a to je snad asi všechno. Už jen nakrájet a podávat. Autor: Mineralka
15. Tradiční švestkový koláč bez kynutí od Romči.
Nadýchané těsto a švestky v kombinaci s drobenkou zaručeně potěší celou rodinu i hosty. S každým soustem se vrátíte do dětství a kuchyně své babičky. Tento tradiční koláč nesmí chybět na stole žádné pořádné hospodyňky a dnes si ho připravíme bez zdlouhavého kynutí.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě