Ledové kaštany jsou sladkou pochoutkou, kterou miluje mnoho z nás. Ne každý ale ví, že se dají použít i jako surovina do receptů. Díky nim jsou dezerty opravdu chutné a zajímavé. Pokud máte tuto čokoládovou tyčinku doma a chtěli byste z ní připravit lahodné řezy nebo dokonce dort, inspirujte se naší sbírkou.
Ledové kaštany jsou sladkou pochoutkou, kterou miluje mnoho z nás. Ne každý ale ví, že se dají použít i jako surovina do receptů. Díky nim jsou dezerty opravdu chutné a zajímavé. Pokud máte tuto čokoládovou tyčinku doma a chtěli byste z ní připravit lahodné řezy nebo dokonce dort, inspirujte se naší sbírkou.
Ledové kaštany můžete použít na desítky různých způsobů. Kromě řezů, dortů nebo jiných sladkých dobrot se skvěle hodí i do nadýchaného krému. Ten nejlepší si připravíte podle tohoto receptu.
1. Recept na jednoduchý harlekýn dort
I když tento dezert vypadá, že jsem u něj strávila hodiny, opak je pravdou, Krém si připravíme den předem a těsto máte upečené za půl hodiny. Nastříkáte na upečené těsto vyšlehaný krém, který jste připravili předem a máte hotovo. Je samozřejmé, že každý takový dezert bude jinak vypadat, přece fantazii se meze nekladou a každému se líbí něco jiného, co se týče zdobení. Autor: Marcela S.

2. Nejlepší recept na vánoční košíčky z Ledových kaštanů
Tento recept vám představí jedinečný způsob, jak vytvořit lahodné nepečené čokoládové košíčky s použitím oblíbených tyčinek Ledové kaštany. Postup je překvapivě jednoduchý a výsledek ohromně chutný.

3. Recept na výborné kokosové rohlíčky s polevou z ledových kaštanů.
Výjimečné vánoční cukroví z kokosu, které si okamžitě oblíbíte. Polevu jsem vytvořila s láskou z ledových kaštanů a trochou másla pro krásný lesk. Jejich chuť byla prostě úžasná. Samozřejmě, první dávka byla ochutnána jako zkouška, a musím říct, že byla naprosto dokonalá. Pro Vánoce si určitě připravím dvojitou dávku těchto lahodných dobrot.

4. Můj recept na linecké kytičky z ledových kaštanů - hit letošních Vánoc
Jasný favorit letošních Vánoc. Ledové kaštany jsou luxusní pro přípravu krému na linecké. Dodají mu správnou sladkost a zároveň krémovitost. Díky krému z ledových kaštanů linecké cukroví krásně změkne a doslova se rozplyne na jazyku. Zdobila jsem je ořechy, které krásně křupou pod zuby.

5. Čokoládový dort s višněmi
Je to vlastně taková obdoba pařížského dortu obohacená o višně. Jejich lehce nakyslá chuť odlehčí a zjemní "hutnou" a plnou chuť čokolády.

6. Rakvičkové košíčky s pařížskou šlehačkou
Zbyly vám žloutky? Rakvičky jsou tou správnou volbou :) S pařížskym krémem z ledových kaštanů....Mňam! Autor: Haanka

7. Netradiční perník z cukety
Už jste někdy připravovali sladký koláč ze zeleniny? Zdá se to nemožné, ale je výborný. Autor: Naďa I. (Rebeka)

8. Bábovka z ledových kaštanů s čokoládovo-karamelovou polevou
Už dlouho jsem nepekla bábovku. Zavzpomínala jsem si na své dětství, když moje mamka pekla bábovku téměř každou neděli. Byl to náš oblíbený nedělní dezert po chutném obědě. Autor: Petra

9. Rakvičkové košíčky se šlehačkou
Dnes doma jsem měla anketu, což by kdo snědl sladkého. Vyhráli tyto koláčky, které peču velmi ráda. Rakvičkové košíčky už určitě znáte z mých receptů, je to můj oblíbený zákusek i bez polevy či šlehačky. Sním ho jen tak ke šálku kávy jako sušenku, ale pro jiné to ještě zdobím šlehačkou, ať už obyčejnou bílou nebo pařížskou tmavou nebo s bílou čokoládou. Samozřejmě domácí, tu z prášku nepoužívám. Autor: Haanka

10. Kubánský dort
Kombinace banánů a čokoládového krému je top. Asi je to i u několika z vás to nejlepší co se týče sladkých dezertů. Není to až tak příliš krémové šílenství. Jemná vrstva čokoládové polevy s chutným krémem a banány se dokonale doplňuje s chutným kakaovým těstem. Škoda že jsem tam ty banány nahoru dala před focením tak brzo, ale co se dá dělat :-) Autor: Haanka

11. Klasické šuhajdy se před těmito košíčky z ledových kaštanů mohou stydět.
Vyzkoušela jsem vynikající recept, který je mnohem lepší než klasické šuhajdy. Nepoužila jsem hořkou čokoládu, ale klasickou čokoládku ledové kaštany. V obchodě jsem zahlédla i bílé ledové kaštany, příště určitě vyzkouším ty. Autor: Karambola

Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě