Milujete čokoládové dezerty, ale snažíte se po svátcích zhubnout nebo zdravě stravovat? Žádný problém. Tento recept je nejen chutný, ale má také skvělou energetickou hodnotu, takže si ho můžete dopřát bez jakýchkoliv výčitek.
Milujete čokoládové dezerty, ale snažíte se po svátcích zhubnout nebo zdravě stravovat? Žádný problém. Tento recept je nejen chutný, ale má také skvělou energetickou hodnotu, takže si ho můžete dopřát bez jakýchkoliv výčitek.
Na tuto čokoládovou pěnu nebudete potřebovat žádné máslo ani mouku. Dokonce do receptu nejde ani čokoláda, která by mohla výrazně navýšit jeho kalorickou hodnotu. Jediné, co si na něj budete muset připravit, jsou tyto čtyři suroviny:
K tomuto základu můžete zvolit ještě sladidlo podle svých představ. Je na vás, zda sáhnete po medu, třtinovém cukru, javorovém sirupu nebo jiné zdravé alternativě.
Množství sladidla, které použijete, se odvíjí od vašich preferencí. Není však třeba to s ním přehánět, protože čokoládová pěna by neměla být příliš sladká.
Zdroj: Unsplash.com
Zdá se vám taková čokoládová pěna příliš jednoduchá? Klidně ji doplňte o další zdravé suroviny, které z ní udělají luxusní dezert. Vhodné jsou například kokosové lupínky nebo hoblinky čokolády, kterými ji můžete ozdobit.
Přímo do pěny můžete přimíchat nasekané ořechy nebo sušené či lyofilizované ovoce, jako jsou jahody, meruňky, rozinky a brusinky.
TIP: Pokud nechcete, aby bylo sušené ovoce tvrdé, namočte ho předem do vody.
Na zdravou a chutnou čokoládovou pěnu si připravte:
Postup:
Pěnu po vytažení z lednice můžete ihned servírovat nebo ji předtím ozdobte plátky kokosu či hoblinkami čokolády.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě