Angreštový džem je zajímavý a ve srovnání s jahodovým, rybízovým či meruňkovým i méně tradiční. Jeho chuť a vůně jsou skutečně neodolatelné, díky čemuž se hodí jak na palačinky či vánočku, tak i do buchet a různých jiných koláčů. Chtěli byste uvařit chutný angreštový džem, ale nevíte, jak na to? Připravili jsme si pro vás přehledný návod s praktickými radami.
Angreštový džem je zajímavý a ve srovnání s jahodovým, rybízovým či meruňkovým i méně tradiční. Jeho chuť a vůně jsou skutečně neodolatelné, díky čemuž se hodí jak na palačinky či vánočku, tak i do buchet a různých jiných koláčů. Chtěli byste uvařit chutný angreštový džem, ale nevíte, jak na to? Připravili jsme si pro vás přehledný návod s praktickými radami.
Sezóna angreštu zpravidla začíná koncem května, přičemž trvá až do srpna. Během tohoto období si můžete nasbírat menší kuličky, které mají osvěžující a mírně nakyslou chuť.
Dejte si ale pozor na to, abyste netrhali náhodou nezralé angrešty. Ty jsou příliš kyselé až trpké, kvůli čemuž by ve výsledku mohly pokazit celý džem.

Angrešt má velké množství benefitů pro naše zdraví. K těm hlavním patří:

Zdroj: Unsplash.com
Příprava džemu z angreštu není náročná, ale abyste dosáhli těch nejlepších výsledků, je třeba myslet na správný poměr jednotlivých surovin.
Na ten nejlepší angreštový džem budete potřebovat:

Postup:
Džem z angreštu můžete používat na více způsobů. Díky sladkokyselé chuti je výborný do palačinek i buchet. Následně ho můžete namazat i na vánočku, čerstvé pečivo, lívance nebo vafle. Dokonce se perfektně hodí i do různých dezertů a koláčů, k masu a do nasládlých omáček.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě