Rychlé, jednoduché a chutné. Přesně takové jsou pomazánky z hub, které můžete připravit k snídani, svačině i večeři. Pokud chcete využít houbařskou sezónu naplno a udělat si něco dobrého pod zub, inspirujte se naší sbírkou nejlepších pomazánek, na které vám bude stačit jen pár ingrediencí.
Rychlé, jednoduché a chutné. Přesně takové jsou pomazánky z hub, které můžete připravit k snídani, svačině i večeři. Pokud chcete využít houbařskou sezónu naplno a udělat si něco dobrého pod zub, inspirujte se naší sbírkou nejlepších pomazánek, na které vám bude stačit jen pár ingrediencí.
Houby před použitím namočíme do mléka alespoň na hodinu. Poté je v něm uvaříme a přidáme je k cibuli, kterou jsme opekli dozlatova na oleji nebo sádle. Následně přidáme ještě česnek, sůl, černý mletý pepř, tymián a vše společně restujeme. Necháme vychladnout, rozmixujeme, přidáme ještě smetanovou pomazánku a podáváme.
Hřiby namočíme do teplé vody a přidáme je spolu s ní k osmažené cibuli. Vše společně podusíme, osolíme, opepříme, přidáme citronovou šťávu a odstavíme. Houbovou směs smícháme s máslem a česnekem a přidáme nastrouhaný sýr.
Bedly nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Osolíme, opepříme, přidáme kmín s prolisovaným česnekem a dusíme přibližně 15 minut. Následně vše rozmixujeme a podáváme s čerstvým pečivem.
Máslo rozpustíme na pánvi a vložíme do něj houby. Krátce dusíme a následně přidáme smetanu, sůl a pepř. Povaříme a vmícháme nasekanou petrželku. Ještě teplou pomazánku naneseme na sendvič a posypeme tvrdým sýrem, který se na ní rozteče.
Houby očistíme, nakrájíme a osmahneme na oleji. Když pustí šťávu, podusíme je v ní. Takto připravené houby necháme vychladnout a poté je pomocí mixéru rozmixujeme. Do směsi přisypeme nakrájenou sterilovanou okurku, cibuli, strouhaný plísňový sýr, máslo a hořčici. Důkladně promícháme a máme hotovo.
Šalotku a pórek nakrájíme nadrobno a opečeme na másle. Přidáme rozetřený česnek a očištěné žampiony. Podusíme a odstavíme z ohně. Směs osolíme, opepříme a počkáme, až vychladne. Poté do ní přidáme hořčici a zakysanou smetanu a důkladně promícháme.
Žampiony očistíme, nakrájíme a osmahneme na troše oleje. To samé uděláme s cuketou a tofu. Tofu můžete pro lepší chuť opéct spolu s cibulkou. Všechny suroviny dáme do mixéru, přidáme trochu másla, soli, kurkumy a rozmixujeme.
Cibuli očistíme, nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Když získá barvu, přidáme scezené houby, osolíme, přidáme tymián, sladkou mletou papriku, mletý kmín, prolisovaný česnek a opékáme dál. Směs po vychladnutí rozmixujeme, přidáme hořčici, smetanovou pomazánku a podáváme.
Houby (ideálně žampiony) očistíme, nakrájíme a opečeme na troše oleje. Poté přidáme nadrobno nakrájený česnek, promícháme a stáhneme z ohně. Když směs vychladne, přidáme k ní feta sýr, jogurt a vše rozmixujeme pomocí mixéru. Před podáváním pomazánku osolíme a opepříme podle chuti.
Najemno nakrájenou cibuli, česnek a pórek orestujeme na rozpáleném másle. Když získají mírně zlatavou barvu, přidáme žampiony. Vše ochutíme solí, kmínem a následně přidáme rozdrolené droždí, které do směsi důkladně zamícháme. Když se droždí rozpustí, do pomazánky zapracujeme vejce, dochutíme podle svých preferencí a můžeme podávat.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě