Mezi nejoblíbenější typy těst rozhodně patří třené, které má v kuchyni široké využití. Plánujete ho připravit a chcete se vyhnout zbytečným chybám? Připravili jsme pro vás praktické tipy a ověřený recept, díky kterému se vám vždy podaří.
Mezi nejoblíbenější typy těst rozhodně patří třené, které má v kuchyni široké využití. Plánujete ho připravit a chcete se vyhnout zbytečným chybám? Připravili jsme pro vás praktické tipy a ověřený recept, díky kterému se vám vždy podaří.
Třené těsto je základní typ těsta, které se používá především při pečení bábovek a bublanin. Jeho základem je tření, tedy vyšlehání másla nebo oleje s moučkovým, krystalovým, vanilkovým nebo jiným typem cukru. K této směsi se následně postupně přidávají další ingredience jako vejce, mouka a bílý jogurt. V některých receptech se jogurt nahrazuje mlékem nebo smetanou.
Výsledné třené těsto je nadýchané, jemné a hladké. Snadno se s ním pracuje a lze jej kombinovat s různými surovinami. Když z něj upečete bublaninu, můžete do něj přidat ovoce. V případě bábovky se hodí kakao, kousky čokolády, sušené ovoce nebo nasekané ořechy.
Obecně můžete třené těsto použít na:
Chcete-li, aby se vám třené těsto povedlo, dodržujte tato doporučení:
Příprava třeného těsta není náročná. Stačí se držet ověřeného receptu, jako je i tento náš.
Na třené těsto budete potřebovat:
Postup:
TIP: Pokud pečete bábovku, rozdělte těsto na dvě části a do jedné přidejte kakao.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě