Palačinky patří mezi ta nejjednodušší sladká jídla. Na přípravu jejich těsta vám zpravidla stačí mléko, mouka a vejce. Mnozí se však snaží tento základní recept vylepšit různými netradičními surovinami. Populární je například minerálka, která zaručuje nadýchané těsto, ale kromě ní můžete vyzkoušet ještě jeden tajný trik.
Palačinky patří mezi ta nejjednodušší sladká jídla. Na přípravu jejich těsta vám zpravidla stačí mléko, mouka a vejce. Mnozí se však snaží tento základní recept vylepšit různými netradičními surovinami. Populární je například minerálka, která zaručuje nadýchané těsto, ale kromě ní můžete vyzkoušet ještě jeden tajný trik.
Na první pohled se může zdát, že palačinkové těsto se nedá příliš vylepšit. Přeci jen je velmi jednoduché a velké změny by mohly vést k tomu, že palačinky se budou trhat nebo nebudou chutnat tak, jak mají.
Při vylepšování těsta nemusíte příliš experimentovat. Stačí jen pár změn, které zaručí, že palačinky budou dokonalé. Například špetka soli zvýrazní příjemnou sladkou chuť, přičemž nastrouhaná citronová kůra zase zajistí svěžest.
Oblíbená je i minerálka, která se postará o to, aby bylo těsto nadýchané, či dokonce trochu másla. To palačinky zjemní a provoní.
Co je však tajnou ingrediencí, která zaručí dokonalou hladkou konzistenci a spoustu dalších výhod? Horká voda!
Zdroj: Pexels.com
Horká voda má v palačinkovém těstě velké množství výhod. Kromě toho, že zajistí hladkost těsta, postará se i o to, aby se palačinky při pečení netrhaly, měly krásný tvar a byly rovnoměrné.
Dávejte si ale pozor. Aby se dosáhlo všech těchto benefitů, je nutné těsto ihned používat. Nenechávejte ho tedy několik minut odstát. Po přidání horké vody ho ihned nalijte na pánev a smažte.
Při přípravě palačinek s horkou vodou je kromě okamžité práce důležitý i správný poměr surovin. Obecně platí, že těsto by mělo být spíše řidší, aby se na pánvi dobře rozlilo.
Chcete-li si být jistí, že palačinkové těsto má vhodnou konzistenci, využijte recept, který uvádíme níže. Potřebovat na něj budete:
Postup:
Do těsta nejde žádný cukr, takže palačinky můžete podávat nasladko i naslano. Výborně budou chutnat naplněné džemem, Nutellou, tvarohem, šunkou i sýrem.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě