NejRecept.cz Dezerty Nejlepší dezerty Punčové řezy Lžícový recept na nejlepší velikonoční punčovou roládu. Vyzkoušejte můj ověřený recept.
Lžícový recept na nejlepší velikonoční punčovou roládu. Vyzkoušejte můj ověřený recept.
Lžícový recept na nejlepší velikonoční punčovou roládu. Vyzkoušejte můj ověřený recept.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   26.3.2024

Lžícový recept na nejlepší velikonoční punčovou roládu. Vyzkoušejte můj ověřený recept.

Punčové řezy nesmí chybět na žádném svátečním stole. Buď tento druh koláče milujete, nebo po něm vůbec nesáhnete. My doma jsme milovníky punčových řezů. Vyzkoušejte jako roládu. Dnes jsem ji připravila a mohu jen doporučit. Taky jsem přemýšlela, jestli tento recept zveřejním na internetu, protože lidé s fantazií by si mohli všimnout nechtěného detailu v řezu, ale co už :D

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto č. 1:

5 ks
vejce
5 lžic
krystalový cukr
2 lžíce
polohrubá mouka
3 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
olej

Těsto č. 2:

5 ks
vejce
5 lžic
krystalový cukr
2 lžíce
polohrubá mouka
3 lžíce
hladká mouka
1 lžíce
potravinářská barva červená
3 lžíce
olej

Punč:

300 ml
voda
100 g
krystalový cukr
100 ml
jahodový sirup
1 ks
citron
1 ks
pomeranč
trochu
rum
trochu
punčové aroma

K potření:

podle potřeby
džem

Na vrch:

2 bal.
punčová poleva Dr. Oetker
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ve vodě rozmícháme cukr, přidáme sirup, citrónovou a pomerančovou šťávu, přidáme rum a aroma. Necháme přejít varem a odstavíme, aby punč vychladl.
  2. Vajíčka vyšleháme s cukrem do tuhé pěny, pomalým proudem přilijeme olej a na závěr už jen vařečkou přimícháme prosetou mouku. Takto připravíme i růžové těsto, jen k ještě nevyšlehaným vajíčkům přidáme barvivo.
  3. Upečeme při teplotě 180 stupňů cca 15 minut. Na pečení jsem použila klasický velký plech a pečící papír.
  4. Po upečení obě těsta položíme na sebe i s pečícím papírem a opatrně je srolujeme. Zabalíme do kuchyňské utěrky a necháme vychladnout.
  5. Potom těsta rozvineme, bílý plát potřeme džemem, položíme druhý plát (z tohoto plátu sundávám vrchní část, ale nemusíte) a ten bohatě polijeme punčem. Opatrně srolujeme, utáhneme a necháme odležet v chladu.
  6. Druhý den polijeme polevou, kterou jsme si připravili podle návodu na obalu. Používám 2 bal.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář