NejRecept.cz Polévky Husté polévky Fazolová polévka Marikovská fazolová zelňačka. Tradiční záhorácký recept.
Marikovská fazolová zelňačka. Tradiční záhorácký recept.
Marikovská fazolová zelňačka. Tradiční záhorácký recept.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   19.4.2024

Marikovská fazolová zelňačka. Tradiční záhorácký recept.

Tento recept na zelňačku máme obzvlášť rádi. V jednom hrnci se setká vepřové masíčko, uzené masíčko, kysané zelí, voňavé houby, sušené švestky a fazole, prostě samé dobroty. Polévka je velmi sytá a plná živin, můžete ji podávat také jako hlavní chod.

60 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
vepřová krkovička
600 g
uzená vepřová plec
250 g
sušené fazole
500 g
kysané zelí
2 hrsti
sušené houby
1 hrst
sušené švestky
150 ml
šlehačková smetana
3 ks
stroužek česneku
podle potřeby
červená paprika
dle potřeby
bobkový list
lžíce
hladká mouka
podle potřeby
celý pepř
podle potřeby
celé nové koření
podle potřeby
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Fazole namočit den předem. Druhý den je uvaříme doměkka.
  2. Ve druhém hrnci uvaříme krkovičku s uzeným masem, bobkovým listem, celým černým i novým kořením.
  3. Když je maso měkké, vyjmeme ho ven a nakrájíme na kostičky.
  4. Do vývaru vložíme kysané zelí, houby, sušené švestky a červenou papriku a vaříme asi 30 minut.
  5. Potom přidáme fazole a na kostičky nakrájené maso a prolisujeme česnek.
  6. Smetanu smícháme se lžící hladké mouky a vlijeme do polévky.
  7. Vše necháme přejít varem a dochutíme solí.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář