NejRecept.cz Dezerty Koláče Tvarohový koláč Moravské koláče - ledničkové kynuté těsto
Moravské koláče - ledničkové kynuté těsto
Recept Moravské koláče - ledničkové kynuté těsto
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   1.4.2024

Moravské koláče - ledničkové kynuté těsto

Bylo třeba spotřebovat palmarin, tak jsem zkusila tento recept na moravské koláče a jsem s ním spokojena. Autor: Maria B.

150 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Kvásek:

100 ml
mléko
30 g
droždí
1 lžička
krystalový cukr

Těsto:

600 g
polohrubá mouka
1 ks
citron - kůra
60 g
krystalový cukr
1 bal.
vanilkový cukr
2 špetky
sůl
180 g
palmarin nebo máslo
2 ks
vejce
150 ml
mléko

K potření:

1 ks
vejce
1 lžička
krystalový cukr
2 lžičky
voda

Náplň:

250 g
tvaroh kostka
250 g
tvaroh jemný
4 lžíce
krystalový cukr
2 bal.
vanilkový cukr
dle chuti
ovoce (rybíz, borůvky)
podle chuti
povidla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Nejprve si připravíme kvásek. V teplém mléce rozmícháme cukr a přidáme droždí.
  2. Když vzejde, přidáme kvásek k ostatním surovinám a vypracujeme hladké těsto, které necháme kynout cca 1,5 – 2 hodiny v chladničce.
  3. Potom rozválíme, vykrojíme a ukládáme na plech s pečícím papírem. Necháme kynout 30 minut, potřeme okraje, naplníme a dáme péct na 180 stupňů. Pekla jsem asi půl hodiny - sledujeme.
  4. Vykrajovala jsem kulatou formičkou o průměru 8 cm a do vykrojeného kolečka jsem silněji zatlačila dnem menší skleničky. Vyšlo mi 25 ks.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář