NejRecept.cz Dezerty Bublaniny Dvoubarevná hrnková bublanina s rebarborou a skořicí. Recept od tchýně, na který nedám dopustit.
Dvoubarevná hrnková bublanina s rebarborou a skořicí. Recept od tchýně, na který nedám dopustit.
Dvoubarevná hrnková bublanina s rebarborou a skořicí. Recept od tchýně, na který nedám dopustit.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mishenka Mishenka    ·   14.5.2024

Dvoubarevná hrnková bublanina s rebarborou a skořicí. Recept od tchýně, na který nedám dopustit.

Rebarboru máme velmi rádi na různé způsoby, ale pokud chci rychlý a dobrý koláč, vždy sáhnu po tomto receptu. Stačí nám hrnek, vše smíchat, přidat rebarboru a skořici a chutný sladký koláč s jemnou kyselostí je na světě. Pečení trvá jen pár minut a vůně, která se šíří po bytě, je neodolatelná. Rodina se vždy těší, když tento koláč připravuji a často se po něm zapráší ještě ten den. Tento recept se u nás doma stal oblíbeným a dělám často.

20 min
Čas přípravy
35 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto na malý plech 20x25cm:

1 hrnek
hladká mouka
1 hrnek
polohrubá mouka
1 hrnek
krystalový cukr
1/2 hrnku
olej
1 a 1/2 hrnku
mléko
2 ks
vejce
1 ks
kypřicí prášek
1 ks
vanilkový cukr
1 lžíce
kakao

Na vrch:

rebarbora
3 lžičky
skořice na obalení rebarbory
3-4 lžičky
krystalový cukr na obalení rebarbory
Postup receptu
Vytisknout
  1. Vejce vyšleháme s cukrem do pěny.
  2. Postupně přidáváme ostatní suroviny kromě kakaa a připravíme těsto.
  3. 2/3 těsta dáme do vymazaného a moukou vysypaného plechu a do poslední třetiny přimícháme kakao. Kakaové těsto dáme navrch.
  4. Rebarboru oloupeme, nakrájíme a obalíme v cukru a skořici. Dáme na vrch.
  5. Pečeme 35-40 minut na 180 stupňů.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář