Sražený krém je nepříjemný problém, se kterým se setkalo již mnoho z nás. Někdy za to může nesprávně zvolená surovina, jindy nevhodný způsob přípravy. Ať už je důvod jakýkoli, mnoho lidí krém vyhodí do koše a pustí se do přípravy nového. Pokud na to nemáte čas nebo ho nechcete vyhazovat, vyzkoušejte několik triků, které vám ho mohou zachránit.
Sražený krém je nepříjemný problém, se kterým se setkalo již mnoho z nás. Někdy za to může nesprávně zvolená surovina, jindy nevhodný způsob přípravy. Ať už je důvod jakýkoli, mnoho lidí krém vyhodí do koše a pustí se do přípravy nového. Pokud na to nemáte čas nebo ho nechcete vyhazovat, vyzkoušejte několik triků, které vám ho mohou zachránit.
Se sraženým krémem vám skvěle pomůže horká pára. Stačí si jen připravit klasickou vodní lázeň a krém zahřát. Jakmile si všimnete, že je teplý, sundejte ho z hrnce a znovu vyšlehejte.
Jinou alternativou je vyšlehat nad parou menší část krému z čistě nových ingrediencí a ještě teplou ji přimíchat do sražené náplně.
Pokud se vám nechce připravovat vodní lázeň, můžete krém ohřát i pomocí mikrovlnky. Dávejte si však pozor, abyste ho v ní nenechali příliš dlouho. Často stačí jen 30 sekund. Krém poté vytáhněte z mikrovlnky a znovu vyšlehejte mixérem.
Zdroj: Unsplash.com
Sražený máslový nebo smetanový krém může zachránit i několik kapek teplého oleje. Ten přidávejte postupně a za stálého míchání. Krém by se díky tomu měl pomalu spojit. I v tomto případě dbejte na teplotu. Příliš horký olej by mohl vést ke vzniku dalších hrudek.
Tip: Pokud máte máslový krém, olej můžete nahradit rozpuštěným máslem.
Další alternativou, jak opravit sražený krém, je šlehat ho přímo ve vodě, resp. ve vodní lázni. Misku s krémem ponořte do teplé vody a začněte šlehat pomocí metličkového mixéru.
Někdy se stává, že krém je po šlehání ve vodní lázni řidší. Pokud se s tím setkáte i vy, nechte ho vychladnout a poté ho studený znovu vyšlehejte.
Důvodů, proč se krém srazí, je několik. Obvykle se to stane kvůli tomu, že suroviny, které jste použili na jeho přípravu, neměly stejnou teplotu. Nejlépe uděláte, když ingredience vyndáte z ledničky 2 až 3 hodiny předtím, než je plánujete použít.
Problém může také způsobit výměna másla za margarín. Ten má nejen odlišnou chuť, ale i složení. Často se stává, že při jeho míchání vzniknou hrudky.
A někdy hrudky vznikají i tehdy, když mícháte všechno najednou a ne postupně. V případě máslového krému je důležité nejprve vyšlehat změklé máslo s cukrem. K této směsi můžete následně přidávat další ingredience.
Příprava máslového krému do dortů, zákusků a moučníků není náročná. Stačit vám na něj bude máslo, moučkový cukr a mléko nebo šlehačka. Máslo s cukrem důkladně vyšlehejte, přidejte lžíci mléka nebo šlehačky a máte hotovo. Pokud byste chtěli s krémem experimentovat, přidejte do něj kakao nebo potravinářské barvivo.
1. Fantastický krém do dortu, který chutná jako zmrzlina
Fantastický krém, kterým můžete naplnit různé zákusky nebo dort. Po salkovem krému dostal tento krém druhou příčku.
2. Fantastický karamelový krém, který se hodí téměř do každého dezertu, včetně vánočního cukroví.
Pokud hledáte dokonalý karamelový krém, který se hodí nejen do dezertů, ale i na vánoční pečivo, jste na správném místě. Původní recept jsem upravila podle vlastních představ. Do krému jsem nepřidávala celá vejce, ale jen žloutky.
3. Nejlepší krém z mascarpone, který se hodí do všech dezertů a dortů. Snadná příprava za 10 minut.
Tento krém z mascarpone představuje ideální volbu pro ty, kteří hledají lehký a jemný doplněk k různým dezertům a dortům. Zapomeňte na těžké máslové krémy a složité recepty. Tento krém si zamilujete pro jeho jednoduchost a rychlost přípravy, která vám nezabere více než 10 minut. Stačí pouze smíchat kvalitní mascarpone s tučnou šlehačkou, přidat podle chuti cukr a pro dokonalé aroma dotáhnout směs k dokonalosti vnitřkem vanilkového lusku. Výsledkem je krémová, nadýchaná a bohatá chuť, která se hodí jako náplň nebo ozdoba pro širokou škálu sladkých pokrmů, od jednoduchých piškotů až po sofistikované vrstvené dorty.
4. Famózní tvarohový krém se salkem hotový za 5 minut, kterým naplníte jakékoli dezerty
Další skvělý recept na fantastický tvarohový krém, kterým můžete naplnit různé dezerty - dorty, řezy nebo buchty. Krém není vůbec náročný na přípravu, nemá se co srazit a tak bude nadýchaný a velmi chutný. Pokud máte raději méně přeslazené krémy, přidejte méně cukru, protože i kondenzované mléko je dost sladké a ještě i balíček vanilkového cukru vám to dost osladí. Už jak chcete, záleží na každého chuti. Někdo má rád sladší, někdo méně.
5. Jak připravit dokonalý karamelový krém z pouhých tří surovin. Skvěle se hodí k oblíbeným vánočním dezertům.
Karamelovým krémem lze plnit různé druhy vánočního pečiva. Velmi chutný je i ve svátečních řezech, které si můžete upéct v pohodlí domova. Stačí použít trochu fantazie a můžete upéct krásné a chutné karamelové řezy.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě