Tatarská omáčka dokáže zvýraznit a vylepšit nejeden pokrm. Hodí se k různě upravenému masu, bramborám i zelenině. Má výraznou chuť a patří mezi základní potraviny, které v domácnostech nesmí chybět. Chtěli byste si ji vyzkoušet připravit doma, ale nevíte, jak dosáhnout tradiční zajímavé chuti? Přidejte do ní tuto jednu tajnou ingredienci, která zaručí ty nejlepší výsledky.
Tatarská omáčka dokáže zvýraznit a vylepšit nejeden pokrm. Hodí se k různě upravenému masu, bramborám i zelenině. Má výraznou chuť a patří mezi základní potraviny, které v domácnostech nesmí chybět. Chtěli byste si ji vyzkoušet připravit doma, ale nevíte, jak dosáhnout tradiční zajímavé chuti? Přidejte do ní tuto jednu tajnou ingredienci, která zaručí ty nejlepší výsledky.
Součástí domácí tatarské omáčky bývá zpravidla několik základních ingrediencí, kterými jsou:
Na dochucení je následně vhodná i hořčice či dokonce česnek.
V některých receptech se setkáte i s použitím bílého jogurtu nebo zakysané smetany, které zčásti nebo úplně nahrazují majonézu a zajišťují, že výsledná omáčka je lehčí a lépe stravitelná.
Aby se však domácí tatarská omáčka přibližovala originálu ještě více, neměli byste zapomínat na jednu tajnou surovinu, kterou jsou kapary.
Kapary jsou charakteristické svou výraznou, ostrou a slanou chutí. Tím, že bývají naložené ve slaném nebo octovém nálevu, jsou často i nakyslé a kořeněné. Perfektně se tak hodí na přípravu domácí tatarky, ve které spojují chutě všech ostatních surovin a vytvářejí dokonalou harmonii.
Na domácí tatarskou omáčku s kapary budete potřebovat:
Postup:
Pokud chcete, aby byla domácí tatarka co nejlepší, držte se těchto tipů:
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě