Teplý sendvič je skvělý i jako snídaně i jako večeře. Namísto veky můžete použít i starší chléb nebo toustový chléb, případně starší bramborovou kaši.
1. Horký sednvič s bramborami
Budeme potřebovat: 3-4 ks brambory, sůl, pepř, sendvič / chléb / toustový chléb, olej na smažení
Syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl, pepř. Promícháme. Připravíme si chlebíček, který nakrájíme na tenké plátky. Na chlebíček navrstvíme nastrouhané brambory a rovnoměrně je rozmístíme. Na pánvi rozpálíme olej a položíme plátek chleba tak, aby brambory byly dole. Smažíme do zlata.
2. Horký sendvič "rychlovka"
Budeme potřebovat: 3-4 ks párek, 1 ks rajče, 2 stroužky česnek, 1 lžíce majonéza, 3 lžíce kečup, 10 plátků chleba, 100 g tvrdý sýr, podle chuti čerstvé bylinky, sůl, pepř
Párek, rajčata nakrájíme na malé kostičky a v misce promícháme. Přidáme bylinky dle vlastního výběru, jemně osolíme a opepříme, přidáme prolisovaný česnek, kečup, majonézu. Vše jsme důkladně promícháme. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Připravíme si plátky chleba, natřeme je připravenou nádivkou a posypeme strouhaným sýrem. Chlebíčky ukládáme na plech, který jsme vystlali pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 15 minut.
3. Horké snídaně z bramborové kaše
Budeme potřebovat: 200 g bramborové pyré, 1 ks vejce, 2 lžíce majonéza, jarní cibulka, pepř, 100 g tvrdý sýr, 3 lžíce majonéza, sůl, pepř, chléb, kopr
Troubu předehřejeme na 175 stupňů a připravíme si plech na pečení, který vyložíme pečícím papírem. Bramborovou kaši, která nám zbyla z nedělního oběda :) utřeme s vajíčkem, 2 lžícemi majonézy a jarní cibulkou. Na pečící papír poklademe plátky chleba, natřeme bramborovou kaši, potřeme majonézou, osolíme a opepříme podle chuti a posypeme strouhaným tvrdým sýrem a koprem. Pečeme cca 10 minut a podáváme. Dobrou chuť!
4. Klobáskový horký sendvič
Budeme potřebovat: 1 ks vejce, 1 lžíce majonéza, 1 lžička rajčatový protlak, 1 ks klobása, 20 g tvrdý sýr, chléb, bylinky dle vlastního výběru
Vajíčko, majonézu a rajčatový protlak promícháme. Klobásu a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky. Chlebíček umístíme na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, potřeme ho připravenou směsí majonézy, vajíčka a protlaku. Poklademe klobásku a sýr. Zapečeme v troubě při teplotě 220 stupňů, dokud se sýr nerozpustí.
5. Horké snídaně "líná pizza"
Budeme potřebovat: 1 ks sendvič, 250 g tvrdý sýr, 300 g vařená klobása, 2 ks rajče, 4 lžíce majonéza, 4 lžíce kečup, bylinky podle chuti
Sendvič nakrájíme na tenké plátky (cca 1 cm tlusté). Vařenou klobásu a tvrdý sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Pokud se vám nedaří nastrouhat vařenou klobásu, nakrájejte ji na úplně malé kousky. Ke klobáse a sýru přidáme majonézu, kečup a vymícháme jednotnou hmotu. Rajčata nakrájíme na kolečka. Připravíme si sendvič, který potřeme připravenou směsí klobásy, sýra, majonézy a kečupu, poklademe kolečka rajčat a dáme zapéct do trouby. Pečeme cca 15- 20 minut při teplotě 200 stupňů.
6. Jednoduchý teplý sendvič se šunkou a sýrem
Budeme potřebovat: sendvič, šunka, tvrdý syr, kečup, máslo
Sendvič poklademe na plech, který jsme vyložili pečícím papírem, potřeme ho máslem a navrstvíme nakrájenou šunku, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 200 stupňů, dokud se sýr nerozpustí. Upečené pokapeme kečupem. Dobrou chuť!
Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě