Křupavá kuřecí křidélka jsou chutná a zároveň skvěle zasytí. Součástí jejich přípravy bývá marinování v kořeněných směsích, které jim dodávají šťavnatost. Problém však je, že tyto směsi obsahují velké množství oleje. Nemluvě o tom, že marinování je příliš zdlouhavé. Existuje však jeden trik, který celý proces přípravy zkracuje a zajišťuje, že výsledný pokrm není ani zdaleka tak těžký.
Křupavá kuřecí křidélka jsou chutná a zároveň skvěle zasytí. Součástí jejich přípravy bývá marinování v kořeněných směsích, které jim dodávají šťavnatost. Problém však je, že tyto směsi obsahují velké množství oleje. Nemluvě o tom, že marinování je příliš zdlouhavé. Existuje však jeden trik, který celý proces přípravy zkracuje a zajišťuje, že výsledný pokrm není ani zdaleka tak těžký.
Klasické marinády jsou výhodné v tom, že je můžete připravit na desítky způsobů. Záleží jen na vás, jaké suroviny do nich přidáte. Základ v podobě oleje však ve většině případů zůstává stejný.
Olej spojuje suché suroviny (například koření) a zaručuje, že na mase budou dobře držet. Zároveň usnadňuje grilování nebo opékání. Na pánev zpravidla už nemusíte přidávat žádný tuk navíc.
Olejové marinády jsou však velmi těžké a vysoce kalorické. Mnozí lidé, kteří se snaží shodit přebytečná kila nebo se zdravě stravují, se jim obloukem vyhýbají.
Marinády však nejsou jediným způsobem, jak si připravit křupavá kuřecí křidélka. Existují i mnohem jednodušší, rychlejší a zdravější způsoby. Mezi ně patří prášek do pečiva.
Prášek do pečiva je tajnou ingrediencí, kterou používají i mnozí profesionální šéfkuchaři. Křidélka jsou díky němu dokonale propečená a křupavá, přičemž celý proces přípravy je mnohem rychlejší.
Pokud totiž křidélka namočíte do marinády, musíte na ně čekat minimálně jednu nebo dvě hodiny. Někdy i více. Tímto způsobem si zajistíte, že jednotlivé chutě se dobře propojí a výsledný pokrm bude skutečně výborný.
Ne každý má však čas tak dlouho čekat. Pokud spěcháte nebo hledáte zdravější způsob, jak připravit křidélka, vyměňte klasickou marinádu za prášek do pečiva.
A jak je možné, že prášek do pečiva dokáže zajistit křupavost?
Důvodem je skutečnost, že prášek je hygroskopický. To znamená, že dokáže vázat vodu z prostředí, ve kterém se nachází (v tomto případě z masa). Vše následně podporuje ještě sůl, která má stejné účinky a v receptu se používá spolu s práškem.
Zdroj: Unsplash.com
Použití prášku do pečiva je jednoduché, ale pokud chcete ty nejlepší výsledky, je třeba držet se jednoho pravidla.
Tím je, že poté, co křidélka obalíte v prášku, je musíte ihned tepelně upravit. Látky v něm totiž rozkládají bílkoviny z masa a poměrně rychle ztrácejí své charakteristické vlastnosti. Pokud byste tedy křidélka nechali delší dobu odpočívat na kuchyňské lince nebo v lednici, mohla by být po tepelné úpravě měkká.
Chtěli byste vyzkoušet kuřecí křidélka s práškem do pečiva? Využijte tento recept, na který budete potřebovat:
Postup:
Upečená křidélka by měla být krásně hnědá a křupavá. Naservírovat k nim můžete jakoukoliv přílohu a omáčku podle chuti. Výborné jsou domácí dressingy a dipy.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě