Bramborová kaše je skvělou přílohou k různým pokrmům. Její příprava je zpravidla jednoduchá a rychlá. Nemluvě o tom, že si ji můžete přizpůsobit přesně podle své chuti. Kromě soli se do ní dají přidat i různé koření, které ji povýší na další úroveň. Přemýšlíte, že byste si ji připravili k obědu nebo večeři a chcete, aby byla jako z restaurace? Nezapomeňte na tuto tajnou ingredienci.
Bramborová kaše je skvělou přílohou k různým pokrmům. Její příprava je zpravidla jednoduchá a rychlá. Nemluvě o tom, že si ji můžete přizpůsobit přesně podle své chuti. Kromě soli se do ní dají přidat i různé koření, které ji povýší na další úroveň. Přemýšlíte, že byste si ji připravili k obědu nebo večeři a chcete, aby byla jako z restaurace? Nezapomeňte na tuto tajnou ingredienci.
Bramborová kaše je univerzální, takže ji můžete servírovat k velkému množství slaných pokrmů. Ideální je například k:
Aby byla bramborová kaše chutná, je důležitý nejen správný recept a koření, kterým ji dochutíte, ale také typ brambor. Na trhu dnes najdete různé alternativy, přičemž každý typ je určený na něco jiného. Některé brambory jsou ideální na bramborové těsto (například na ovocné knedlíky), jiné jsou zase jako stvořené do bramborového salátu nebo na přípravu kaše.
Po kterém typu brambor tedy sáhnout, když děláte pyré?
Na kaši jsou nejlepší brambory typu C, které jsou, na rozdíl od typu A a B, mnohem moučnější. Už po pár minutách vaření se začínají rozpadat, takže je bez jakýchkoliv problémů rozmixujete nebo rozmačkáte.
Nemáte doma brambory typu C? Klidně použijte i ty „béčkové“, ale vařte je o něco déle, aby se vám s nimi dobře pracovalo. Typu A se vyhýbejte. Brambory jsou příliš pevné, kvůli čemuž byste je jen velmi těžko rozmixovali a kaše by nemusela chutnat tak dobře.
Zdroj: Unsplash.com
Chtěli byste své bramborové pyré vylepšit? Přidejte do něj jednu surovinu, díky které bude mít výraznou chuť a aroma.
O jakou surovinu jde? Křen!
Ten stačí jen nastrouhat, promíchat do hotové kaše a můžete podávat. Množství křenu závisí na vašich preferencích. Zpravidla se doporučuje jedna lžíce na kilogram brambor. Pokud však máte rádi pikantnější jídla, klidně množství zdvojnásobte.
Výhodou křenu je především skvělá chuť a výborné složení, které zvyšuje výživovou hodnotu celého pyré.
Na bramborovou kaši s křenem budete potřebovat:
Postup:
Pokud by bylo pyré příliš husté, přidejte do něj ještě trochu smetany. Případně smetanu vyměňte za mléko, díky kterému bude pyré o něco lehčí.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě