NejRecept.cz Polévky Husté polévky Zahřejte se! 17 nejlepších polévek, díky kterým přežijete zimu v teple a klidu.
Zahřejte se! 17 nejlepších polévek, díky kterým přežijete zimu v teple a klidu.
Recept Zahřejte se! 17 nejlepších polévek, díky kterým přežijete zimu v teple a klidu.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Polévky jsou na zimu jako stvořené. Dokážou skvěle zahřát a zároveň i zasytit. Jejich příprava je zpravidla jednoduchá a na výběr je velké množství receptů. Určitě si tak přijdete na své.

Naďa Černá Naďa Černá    ·   21.1.2025

Zahřejte se! 17 nejlepších polévek, díky kterým přežijete zimu v teple a klidu.

Polévky jsou na zimu jako stvořené. Dokážou skvěle zahřát a zároveň i zasytit. Jejich příprava je zpravidla jednoduchá a na výběr je velké množství receptů. Určitě si tak přijdete na své.

Chtěli byste si k obědu nebo večeři připravit dobrý vývar či hustou polévku, ale nemáte žádnou inspiraci nebo jen nemůžete najít dobrý a ověřený recept? Připravili jsme pro vás sbírku těch nejlepších polévek, které můžete jíst samostatně nebo s křupavým čerstvým pečivem. Vyzkoušejte alespoň jeden z níže uvedených receptů a zahřejte se v těchto chladných měsících co nejlépe.

1. Krémová polévka z dýně Hokaido

Fantastická osvěžující Hokaido polévka, která vás zasytí i když nebudete podávat druhé jídlo. Je krémová, vynikající s hromádkou zakysané smetany na vrchu na talíři při podávání. Já přidávám i tři stroužky česneku, kdo má rád česnekovou chuť jako já, může si ještě do talíře vytisknout jeden stroužek. Je po něm příjemně pikantní a vůbec nevadí, že pak budete mít celý den svěží dech. Autor: Mineralka

Recept najdete ZDE

Recept Krémová polévka z dýně Hokaido

2. Tradiční recept na nepřekonatelnou zelňačku z téměř 100 let staré kuchařské knihy.

Tento recept je na tradiční zelňačku, která je sváteční pochoutkou a často se podává během Vánoc. Je to bohatá a sytá polévka připravovaná z kysaného zelí, uzeného masa, různých druhů masa a koření. Tato stoletá receptura je velmi oblíbená a na vánočním stole se na ni všichni těší. Recept je ze staré kuchařské knihy z před 100 let.

Recept najdete ZDE

Tradiční recept na nepřekonatelnou zelňačku z téměř 100 let staré kuchařské knihy.

3. Cuketová krémová polévka

Expresně rychlá polévka, která vás velmi nezasytí, ale za to vás dobře zahřeje. Zvykla jsem přidávat do této polévky i chilli, ale dnes jsem přišla na to, že se mi chilli minulo. Nemám ani kousek, tak jsem nedala. Zahřála pouze na chvíli, pouze svou teplotou :) Ale musím říci, že tuto polévku dělám docela často. Hlavně tehdy, když mám málo času a někde spěchám. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Recept najdete ZDE

Recept Cuketová krémová polévka

4. Krémová dýňová polévka

Fantastická dýňová polévka, kterou můžete konzumovat i studenou. V těchto horkých letních dnech to je opravdu pochoutka. Už se těším na úrodu ze zahrady, to bude polévek :) Autor: Triniti

Recept najdete ZDE

Recept Krémová dýňová polévka

5. Cizrnová polévka

Koupila jsem si nové misky na polévku, tak jsem hned musela zkoušet i novou polévku :) :) Zdravá, chutná a sytá. V lednici jsem měla ještě vývar z minulého týdne a už ho nikdo nechtěl jíst, tak jsem ho zužitkovala na novou polévku a za touto se pouze zaprášilo. Pořádně rozmixovat tyčovým mixérem, nemusíte ani zahušťovat smetanou nebo moukou, je dostatečně hustá. Já ani nepasíruji, máme rádi takovou kvalitně hustou. Autor: Sanmesz

Recept najdete ZDE

Recept Cizrnová polévka

6. Výborná a mimořádně oblíbená frankfurtská polévka s párkem hotová raz dva.

Frankfurtská polévka neodmyslitelně k české kuchyni patří, již léta je součástí jídelníčků jak ve školních jídelnách, tak v restauracích. Vzhledem k tomu, že je polévka hutná, zasytí i zahřeje. Dokážete si frankfurtskou polévku doma připravit tak, aby chutnala, jak si ji pamatujete z dětských let?

Recept najdete ZDE

Recept Výborná a mimořádně oblíbená frankfurtská polévka s párkem hotová raz dva.

7. Nejlepší a nejsytější Maďarská fazolová polévka. Doporučujeme vařit na všechny svátky.

Maďarské polévky jsou vyhlášené a není se čemu divit, jsou natolik husté a výživné, že někdy nahradí i druhý chod. Maďarská fazolová polévka patří mezi tradiční polévky, na které Maďaři nedají dopustit. Svůj název “Jókai bableves” získala podle známého maďarského romanopisce Móra Jókaie.

Recept najdete ZDE

Recept Nejlepší a nejsytější Maďarská fazolová polévka. Doporučujeme vařit na všechny svátky.

8. Dršťková polévka

Vynikající polévka. Buď ji máte rádi nebo ne. U nás doma tuto polévku nikdo neofrfle. Kdo nemá chuť na držky, "vypije" pouze šťávu :) :)

Recept najdete ZDE

Recept Dršťková polévka

9. Bramborový gulášek

Jeden z mých oblíbených hlavních chodů. I když tento guláš může někdo považovat pouze za polévku, já to považuji jako za hlavní chod. S domácím čerstvým křupavým chlebem vás zasytí na 200%. Vyzkoušejte a ještě, pokud máte domácí lečo, tak určitě přidejte. Já jsem bohužel neměla. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Recept najdete ZDE

Recept Bramborový gulášek

10. Vynikající ostrokyselá polévka z kuřecího masa. Nám chutnala a podle hodnocení je s ní úspěch zaručen.

Z asijské kuchyně k nám proniká mnoho skvělých receptů. Jedním z nich je právě tento, díky kterému si můžete připravit skvělou polévku jako z čínské restaurace. Jde o skvělou příležitost pro každého, kdo hledá nové výzvy v kuchyni.

Recept najdete ZDE

Recept Vynikající ostrokyselá polévka z kuřecího masa. Nám chutnala a podle hodnocení je s ní úspěch zaručen.

11. Buřtguláš - aneb co dům dal

Pokud se vám nechce do obchodu a přemýšlíte, co připravíte z toho, co najdete v lednici, tak ať se líbí, malá inspirace. Já jsem měla v komoře pár brambor a v chladničce jsem našla točený salám. Řeknu vám, že jsem vymyslela vynikající alternativu klasického guláše. Vyzkoušejte.

Recept najdete ZDE

Recept Buřtguláš - aneb co dům dal

12. Brokolicová polévka i pro gurmány

Zeleninové polévky jsou tak jednoduché a zároveň takové zdravé, že je netřeba vynechávat z jídelníčku. Opravdu vám postačí pár surovin a máte hotovo. Autor: Karambola

Recept najdete ZDE

Recept Brokolicová polévka i pro gurmány

13. Tradiční česká kulajda: Znáte trik, jak přidávat houby?

Svůj vlastní recept na tradiční jihočeskou kulajdu má snad každá česká rodina. Co kulajda, to jiná chuť. Proto neexistuje univerzální recept k její přípravě. Kulajda se dá uvařit na tisíc způsobů, ale jedno mají všechny recepty společné – kyselou chuť. Pojďme si společně představit různé její varianty a doporučení, jak připravit tu nejchutnější kulajdu.

Recept najdete ZDE

Recept Tradiční česká kulajda: Znáte trik, jak přidávat houby?

14. Plný hrnec výborného slepého guláše, který zasytí celou vaši rodinu a při kterém nebudete dlouho stát u sporáku.

Připravte si tento výborný slepý guláš bez masa. A pokud vám ještě chybí maso, přidejte dvě klobásy.

Recept najdete ZDE

Recept Plný hrnec výborného slepého guláše, který zasytí celou vaši rodinu a při kterém nebudete dlouho stát u sporáku.

15. Čočková polévka s kořenovou zeleninou, bramborami a párkem tak, jak ji dělávala moje babička.

Připravte si tuto chutnou a výživnou čočkovou polévku s kořenovou zeleninou, bramborami a párkem podle tradičního receptu mé babičky. Tato sytá polévka často nahradí i druhé jídlo a zaručeně zahřeje tělo i duši. Její vůně a chuť vás vrátí do dětství.

Recept najdete ZDE

Recept Čočková polévka s kořenovou zeleninou, bramborami a párkem tak, jak ji dělávala moje babička.

16. Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.

Dnes vám přináším recept na naši oblíbenou bramborovou polévku s kuřecím masem. Je výborná a sytá a někdy ji našim připravím k večeři, dají si k tomu chlebíček či langoš a vždycky jsou nadšeni spokojeností. Určitě doporučuji, abyste ji vyzkoušeli i vy. Autor: Jaroslava Fišarová

Recept najdete ZDE

Recept Sytá rakouská bramboračka s kuřecím masem, která se podává v restauracích.

17. Brynzový demikát s koprem a osmaženou slaninou

Netradiční, ale u nás doma velmi oblíbená. Někdy jsem dělala jen z brynzy, ale když jsem vyzkoušela přidat do polévky brambory, zjistila jsem, že je to mnohem lepší. No a v zahradě už máme i mladý kopr, tak šup s ním do polévky. Autor: Karambola

Recept najdete ZDE

Recept Brynzový demikát s koprem a osmaženou slaninou

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář