Recepty na domácí chléb, pečivo, knedlík nebo jiná moučná jídla se Vám určitě hodí během následujících dní. Na mnoho z těchto receptů využijete suroviny, které pravděpodobně máte v lednici. Velkou výhodou je to, že hlavní surovinou je mouka, kterou má každá domácnost.
1. Domácí pařený knedlík
Už si ani nepamatuji, kdy jsem naposledy kupovala knedlík z obchodu. Ve většině si udělám těsto sama a ve starém hrnci Parima jeden knedlík za druhým. Ze začátku to byla pro mě velká katastrofa, ani jedna knedlík mi nevyšel, ale teď to je úplně jiné. Objevila jsem recept, podle kterého dělám knedlíky už léta a vždy se vydaří. Je pěkně nadýchaný, po paření neklesne ani o milimetr a je ještě měkký i druhý den. Samozřejmě nejlepší je čerstvý, ale pokud vám zůstane, zkuste si ho například vysmažít ve vajíčku a připravit ho jako chlebíček ve vajíčku.
2. Lokše z kyselého mléka plněné sýrem
Děláte lokše z kyselého mléka? Já je miluji, celé pomaštěné máslem. Tento recept je vylepšen o sýr, kterým lokše naplníte. Nemusíte plnit pouze sýrem, ale například můžete zvolit i tvaroh nebo je naplnit nasladko povidly, marmeládou, ořechy. Je to mňamka na různé způsoby.
3. Domácí housky
Vynikající a přitom tak jednoduchý recept na domácí pečivo. Zvenku křupavé, zevnitř měkkoučké jako pavučinka a dokonce dobré i druhý den, ale to nám nikdy nezůstanou, protože nikdo neodolá ani teplým, právě vytaženým z trouby. Vzor jako z obchodu dělávám tvořítkem, koupíte již v každých domácích potřebách.
4. Nadýchaný, měkký a křupavý domácí chlebíček
Jednoduchý recept na domácí chlebíček. Krásně nadýchaný, měkoučký a zároveň křupavý. Určitě jsem ho nedělala naposled. Dají se tam krásně obměňovat semínka, já jsem teď použila dýňová, ale příště určitě přidám i sezamová a i slunečnicová. Med určitě nezaměňujte za cukr. Nedoporučuji.
5. Nejlepší palačinkové těsto ze všech
Palačinek jsem už během mého života napekla tolik, že to nikdo neví ani spočítat. Vyzkoušela jsem už různé těsta, s polohrubou moukou, s hladkou, s celozrnnou, i s kakaem, s čokoládou nebo i palačinky naslano. Zatím vyhrává tento recept, se kterým bych se chtěla podělit. I naslano i nasladko.
6. Tradiční slovenské brynzové halušky
Tradiční slovenská kuchyně. Miluji. Kromě brynzových halušek máme doma rádi i brynzové nebo bramborové pirohy, které dělám dost často, protože je to oblíbené jídlo mé dcery. Někdo brynzu ředí zakysanou smetanou, já zvyknu ředit mlékem, záleží na brynzy, na její hustotě. Já kupuji domácí brynzu, která je velmi hustá, takže mléko zcela postačuje. Nezapomeňte ani na osmaženou slaninu, která nesmí chybět.
7. Nočky s vejci a šunkou
8. Kynuté buchty s tvarohovou náplní
Jako hlavní jídlo, jako dezert, snídaně, večeře .... no toto jídlo je vhodné na jakýkoliv čas :) Naplnit můžete čímkoliv, my máme nejraději tvarohovou náplň a ještě i povidla. Někdo plní nutellou nebo jiným oříškovým krémem, případně ještě mákem nebo mletými oříšky. Já jsem zkoušela, ale zůstávám věrná staré dobré klasice, obyčejným tvarohovým buchtám. Jsou měkké a nadýchané jako pírko.
9. Domácí pečivo z kyselého mléka
Pečivo z kyselého mléka. Někdo přidává místo kyselého mléka bílý řecký jogurt, není to špatná záměna, ale z kyselého mléka jsou mnohem jemnější. Nemusíte připravit bagety, můžete i housky, menší rohlíčky nebo i větší chlebíček. Pak však třeba sledovat konkrétní druh pečiva při pečení, protože na rohlíky budete potřebovat méně času než na chleba, to je logické. Neodolatelná vůně při pečení, neodolatelná chuť po upečení. S máslem a medem nebo marmeládou, nebo pouze s plátkem sýra.
10. Domácí chléb jako peříčko
Křupavá kůrka, uvnitř měkoučká pavučinka. Vůně domácího pečiva je k nezaplacení. Někdy se mi nechce jít do obchodu jen kvůli pečivu, tak si ho připravím doma a pánbůh zaplať za všechny recepty na domácí pečivo :) Miluji tu vůni při pečení a ještě když je horký, křupavý, tak není o čem :)
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě
Každý den tipy na chutný chod pro celou rodinu