V této sbírce najdete 11 lehkých a zajímavých receptů na těstíčka, která jsou ideální k obalování a smažení různých pokrmů. Najdete zde tipy, jak jednoduše a netradičně připravit chutné řízky, květák, sýr a další pokrmy. Tyto recepty jsou skvělé pro každého, kdo má rád dobré jídlo a chce v kuchyni vyzkoušet něco nového.
V této sbírce najdete 11 lehkých a zajímavých receptů na těstíčka, která jsou ideální k obalování a smažení různých pokrmů. Najdete zde tipy, jak jednoduše a netradičně připravit chutné řízky, květák, sýr a další pokrmy. Tyto recepty jsou skvělé pro každého, kdo má rád dobré jídlo a chce v kuchyni vyzkoušet něco nového.
Černohorské těstíčko
Pro přípravu tohoto těsta nejprve nastrouhejte tři brambory. Poté přidejte dvě vejce, čtyři rozmačkané stroužky česneku a podle chuti okořeňte majoránkou, kmínem, solí a pepřem. Nakonec vmíchejte tři lžíce hladké mouky, abyste dosáhli požadované konzistence těsta. Pokud je těsto příliš řídké, můžete přidat ještě trochu mouky. Na pánvi rozehřejte olej a zkuste usmažit jednu palačinku, abyste zjistili, zda je těsto dostatečně husté.
Holandské těstíčko
Připravte si (500g) vepřové maso z lopatky. Nastrouhejte 200 g sýra eidam, buď hrubší nebo jemnější, podle toho, jak máte rádi, a přidejte jej k masu. Potom dochuťte solí, pepřem a lžičkou mletého kmínu. Můžete přidat také čerstvé bylinky pro lepší chuť. Někteří lidé přidávají také vajíčko, ale to není nutné. Směs dobře promíchejte, nejlépe rukou, a nechte ji chvíli odstát. Potom z ní odebírejte části masa, které pak mezi dlaněmi stiskněte a vytvarujte do tvaru řízku. Řízek pak obalte v mouce, vajíčku a strouhance a smažte.
Francouzské těstíčko
Nejprve maso naklepejte a osolte a opepřete. Poté smíchejte ocet a olej ve stejném množství s nahrubo nakrájenou cibulí a naložte maso do této směsi tak, aby bylo v marinádě zcela ponořené. Nechte maso marinovat přes noc nebo i déle. Druhý den maso vyjměte, osušte papírovou utěrkou a obalte v hladké mouce a poté v těstíčku. Připravte si těsto ze 2 vajec, lžičky oleje, lžičky hladké mouky, lžičky soli a trochy vody nebo bílého vína. Nakonec maso osmažte.
Parmazánove těstíčko
Maso nejprve osolíme a opepříme, pak ho obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance, do které jsme přidali hrst sýra a nasekanou pažitku. Nakonec maso osmažíme a doděláme.
Hawai těstíčko
Maso osolte a přidejte kari koření. Poté ho obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s kokosem. Smažíme na oleji.
Hořčicové těstíčko
Maso nakrájejte na plátky, jemně naklepejte, osolte a opepřete. Těsto připravíme smícháním 4 vajec, 3 lžic hořčice, 1 lžíce červené papriky a 3 až 5 lžic mouky. Začněte se 3 lžícemi mouky a postupně přidávejte další, dokud těsto nezhoustne a nebude trochu tužší. Podle chuti můžete přidat také strouhaný sýr, například eidam. Na pánvi rozehřejte olej a obalené maso v něm osmažte z obou stran, asi 2 minuty z každé strany. Opečené řízky vložte do zapékací misky, do které jste nalili trochu vody (asi 0,3 cm), přikryjte je tukem z pánve a pečte v troubě při 200 °C 30 až 40 minut.
Sýrové těstíčko
Na začátku obalte každý řízek jemně v hladké mouce, která pomůže těstíčku lépe přilnout k masu. Poté si připravte těsto. V míse rozšlehejte 2 vejce, přidejte 150 ml mléka a 150 g jemně nastrouhaného sýra a dobře promíchejte. Poté vmíchejte 100 g mouky a trochu soli, ale opatrně, jen trochu, protože sýr je již slaný. Těsto důkladně promíchejte.
Jogurtové těstíčko
Vložte maso do připravené jogurtové marinády. Tuto marinádu připravíte smícháním 2 jogurtů, 2 vajec, 4 rozdrcených stroužků česneku, soli a pepře. Maso nechte v marinádě ideálně do druhého dne. Po vyjmutí masa z marinády ho obalíme ve strouhance a poté osmažíme v dobře rozehřátém oleji tak, aby se strouhanka při smažení neoddělila od masa.
Pivní těstíčko
Ze 100 g mouky a jednoho vejce vypracujte těsto, do kterého postupně přidávejte pivo, abyste dosáhli řidší konzistence. Přidejte trochu jedlé sody, soli a pepře. V tomto těstíčku obalíme maso a poté ho osmažíme na rozpáleném oleji.
Majonézové těstíčko
Na přípravu tohoto těstíčka z majonézy a brambor budete potřebovat: 500 g kuřecího masa, 4 brambory, 1 vajíčko, 1-2 lžíce majonézy, 2 lžíce mouky, sůl a pepř. Kuřecí maso očistíme a nakrájíme na tenké řízky. Brambory oloupeme a nastrouháme, necháme je odstát a poté scedíte přebytečnou vodu. Maso osolíme a opepříme, obalíme v mouce. V misce smícháme vajíčko, mouku, majonézu, sůl a pepř a přidáme do nastrouhaných brambor. Maso obalíme v této směsi a pevně přitiskneme. Smažíme na horkém oleji po dobu 3-4 minuty z každé strany.
Bramborové těstíčko
Na přípravu bramborového těsta potřebujete 500 g oloupaných brambor, 2 vejce, lžíci majoránky, lžičku soli, lžičku mletého pepře, 4 stroužky česneku a 10 lžic mouky. Brambory nastrouhejte, odstraňte přebytečnou vodu, přidejte ostatní ingredience a v případě potřeby trochu mléka pro konzistenci. Obalujeme a smažíme.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě