Kdo by neznal sladkou a dobrou Nutellu? Čokoládový krém milují dospělí i děti. Díky výborné chuti a skvělé konzistenci se dá používat na desítky způsobů. Můžete ho natřít na vánočku, plnit jím koláče nebo jím ochutit máslový či smetanový krém. Problém je však v tom, že Nutella je vysoce kalorická a obsahuje hodně cukru. Pokud hledáte její zdravější náhradu, vyzkoušejte tento recept.
Kdo by neznal sladkou a dobrou Nutellu? Čokoládový krém milují dospělí i děti. Díky výborné chuti a skvělé konzistenci se dá používat na desítky způsobů. Můžete ho natřít na vánočku, plnit jím koláče nebo jím ochutit máslový či smetanový krém. Problém je však v tom, že Nutella je vysoce kalorická a obsahuje hodně cukru. Pokud hledáte její zdravější náhradu, vyzkoušejte tento recept.
Klasickou Nutellu můžete nahradit několika zdravými čokoládovými krémy. Mezi populární patří alternativa s cizrnou a datlemi, která má příjemnou konzistenci a dá se používat jako klasická Nutella.
TIP: Mandlové mléko můžete nahradit klasickým, přičemž místo arašídového másla můžete použít máslo z jakýchkoliv jiných ořechů.
Postup:
Zdroj: Unsplash.com
Nutellu nemusíte připravovat jen z cizrny. Vyzkoušet můžete i mnoho dalších zdravých alternativ. Populární jsou například:
Na tuto verzi Nutelly budete potřebovat:
Postup:
Tato verze Nutelly se nejvíce podobá té, kterou najdete v obchodech. Budete na ni potřebovat:
Postup:
Nutellu vložte do sklenic a skladujte v ledničce. Nezapomeňte, že má kratší trvanlivost než ta kupovaná, proto se ji snažte co nejdříve zkonzumovat.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě