Morjana

Recepty od Morjana

Moje recepty

Recept Maďarský králičí paprikáš
Maďarský králičí paprikáš
Přidáno: 18.1.2017
Fantastické hlavní jídlo, které je vhodné nejen pro chlapy. Vždyť přece i my ženy chceme chutný a vydatný oběd. Někdo má v oblibě sladké hlavní jídla, někdo má rád smetanové omáčky, někdomá rád jídla bez masa a my doma máme nejraději toto jídlo. Králíka někdy obměňuji za pečené hovězí nebo vepřové maso a už jsem to připravovala i z kuřecích prsou. Knedlík nebo noky jako příloha a opečená slanina musí být k tomu :) Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Celerové karbanátky bez smažení
Celerové karbanátky bez smažení
Přidáno: 18.1.2017
Někdy je vhodné odlehčit náš žaludek od masa. Pokud máme vegetariánské hlavní jídlo, zvyknu připravovat placky z různé zeleniny, například z květáku, z brokolice, z mrkve nebo z celeru, či čočky. S cibulkou nebo s česnekem a někdy do placek přidám i natrhané kuřecí maso (obvykle přidávám tehdy, když jsem vařila kuřecí vývar z kostí - kosti oberu a přihodím masíčko) ale vůbec tam nechybí. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Lososové kuličky
Lososové kuličky
Přidáno: 18.1.2017
Kuličky ze zbytků z ledničky. Přidat můžete různé suroviny, nebojte se například sýra Lučiny nebo čerstvého kopru. Je to sice výrazná chuť, ale určitě to vše spolu ladí. Přidat můžete i jiné bylinky, které se vám nejvíce hodí k rybě. Já jsem přidala ještě kusem mozzarely, kterou jsem nakrájela na velmi malé kostičky a během pečení se ten sýr krásné rozpustil a kuličky spojil, aby se nerozpadali. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Okurková limonáda
Okurková limonáda
Přidáno: 18.1.2017
Už jste zkoušeli okurkovou limonádu? Já jsem se napoprvé velmi bála rozmixované okurky, kterou dáváte do limonády, ale na závěr jsem byla mile překvapena z osvěžující chutě. Limonády dělávám velmi často právě v horkých letních dnech, kdy naše tělo potřebuje dostatek tekutin. Odborníci říkají, že v horkých letních dnech netřeba pít extrémně ledové vody, protože takéto vody tělo zchladí okamžitě a na velmi krátkou dobu a zároveň je to pro tělo velký šok, proto dělávám limonády bez ledu. Kdo chce může přidat i více cukru nebo medu, případně plátky citronu. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Špízy z hovězího líčka
Špízy z hovězího líčka
Přidáno: 18.1.2017
Jeden z mnoha jednoduchých receptů, které dělávám tehdy, když nemám čas. Někomu se může zdát divné, že vážím i olej, ale pro začátečnice, které hledají nové recepty (jak jsem začínala i já a nevěděla jsem, kolik čeho přidat a bála jsem se, jestli to vůbec bude jedlé) to bude určitě nápomocné. Na špízy můžete použít cokoliv, od kuřecího po vepřové maso, papriku, cibuli, brambory, houby, dokonce i rajčata nebo klásek kukuřice. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Hovězí nudličky s rýží
Hovězí nudličky s rýží
Přidáno: 17.1.2017
Ingredience uvádím na 1 porci. Ve většině případech postačí na jednu porci 50 g rýže. Pokud jste větší papkáč, přidejte si více rýže, ale tato dávka je doporučená na jednu porci. Pokud budete hladový za několik hodin, můžete si přece naložit znovu. Nepapajte najednou velké porce, ale dejte si menší porci více krát za den. Jednoduché a přitom tak chutné. Nemáte co zkazit a přidat můžete cokoli, či zeleninu, či různé koření. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Argentinská ostrá fazolová polévka
Argentinská ostrá fazolová polévka
Přidáno: 17.1.2017
Fazolovou polévku každý zná. Tradiční, se zeleninou - mrkví, petrželkou, celerem a někdo přidává i brambory. Někdo ji zahušťuje moukou, někdo smetanou, někdo přidává orestovanou cibulku na másle s červenou mletou paprikou a někdo přidává i jiné druhy luštěniny. Vyzkoušejte připravit pikantní fazolovou polévku na způsob Mexika, ale bez kukuřice. Tam ji podávají s tortilou nebo chipsy. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
Recept Jahodový dezert s medovým tvarohem
Jahodový dezert s medovým tvarohem
Přidáno: 17.1.2017
Lehoučký letní dezert, který máte hotový za 15 minut!!! Kdo nemá rád ovocný pohár s tvarohově smetanovým krémem, tak ten neví co je dobré. Jednoduchý dezert, který víte připravit jako do sklenic, tak i do velké formy na pečení. Někdo přidává mezi smetanovou a ovocnou vrstvu i dětské piškoty, my to máme rádi bez nich, ale používám piškoty pouze na ozdobení. Nejlepší je tento dezert s jahodami nebo propasírovanými malinami. Autor: Morjana
ZOBRAZIT RECEPT
1